Το δίκτυο | Network (1976)

Κοινοποιησεις

Μία από τις καλύτερες σκηνές που έχουμε δει στις οθόνες μας..

” I’m as mad as hell and I’m not gonna take this anymore !! “

4 από τα 10 βραβεία Όσκαρ που είχε προταθεί απέσπασε η συγκεκριμένη ταινία ενώ το σενάριο έχει τοποθετηθεί στη λίστα με τα καλύτερα όλων των εποχών.


Η υπόθεση

Ο Χάουαρντ Μπίαλ (Πίτερ Φιντς), εκφωνητής του δελτίου ειδήσεων για το αμερικανικό κανάλι UBS, πληροφορείται για την απόλυσή του από το φίλο του Μαξ Σουμάχερ (Γουίλιαμ Χόλντεν).
Η θεαματικότητα του δελτίου του έχει αρχίσει από καιρό να φθίνει και ο νέος πρόεδρος του καναλιού, Φρανκ Χάκετ, (Ρόμπερτ Ντιβάλ) πιστεύει ότι πρέπει ν’ αντικατασταθεί από κάποιον νεότερο.
Έτσι ο Μπίαλ έχει στη διάθεση του δυο εβδομάδες για ν’ αφήσει το κανάλι.
Τα δεδομένα όμως αλλάζουν όταν ο Μπίαλ πληροφορώντας το κοινό για την απόλυσή του, αποκαλύπτει ότι πρόκειται ν’ αυτοκτονήσει στον αέρα αφότου εκφωνήσει το τελευταίο του δελτίο, για το UBS.
Μετά απ’ αυτό, η απόλυσή του είναι άμεση και μόνο μετά από την παράκληση του Σουμάχερ επιστρέφει για μια ακόμη φορά ώστε ν’ αποχαιρετήσει το κοινό του.
Ο Μπίαλ ξεσπάει μπροστά στις κάμερες και η  θεαματικότητα του δελτίου αρχίζει να παίρνει την ανιούσα.
Σύντομα η υπεύθυνη του ψυχαγωγικού τμήματος του καναλιού, η φιλόδοξη Νταϊάνα Κρίστενσεν, (Φέι Ντάναγουεϊ) αποφασίζει να εκμεταλλευτεί τα ξεσπάσματα του Μπίαλ στο γυαλί (ο οποίος έχει πλέον δικό του πρόγραμμα το “Howard Beale Show”, όπου αυτοαποκαλείται Τρελός Προφήτης) προτείνοντας τη συγχώνευση του ψυχαγωγικού τμήματος με το ειδησεογραφικό, μια μανούβρα που πρόκειται ν’ αποφέρει τραγικές συνέπειες στο βωμό της ακροαματικότητας..ΑΙΝΙΑ

Σκηνοθέτης: Sidney Lumet
Σενάριο: Paddy Chayefsky
Πρωταγωνιστούν: Faye Dunaway, William HoldenPeter Finch