Κοινοποιησεις

Το.. Χόλυγουντ και τ’ απωθημένα του.. : Synthia vs  Cuomo

Επιμέλεια: Κάρυ Γκλεζάκου “ΕΝΟΙΚΟΣ”

Την υποψηφιότητα της για τη θέση της Κυβερνήτριας της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε πρόσφατα η Cynthia Nixon, μια εκ των πρωταγωνιστριών της γνωστής τηλεοπτικής σειράς Sex and the City.

Στην περίπτωση που εκλεγεί, θα είναι η πρώτη out and proud κυβερνήτης της ΝΥ, όμως το LGBT λόμπυ φαίνεται να έχει αντίθετη γνώμη.

Συγκεκριμένα:

* το Human Rights Campaign, που αποτελεί και τον μεγαλύτερο φορέα προώθησης των ΛΟΑΤ δικαιωμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, υποστηρίζει τον Κυβερνήτη Cuomo,

* Το Victory Fund, που δραστηριοποιείται στην υποστήριξη LGBT υποψηφιοτήτων σε όλο το φάσμα της πολιτικής σκηνής, τηρεί εκκοφαντική σιγή ιχθύος.

Παράλληλα, πολλοί -ανοικτά γκέι πολιτικοί- δε βλέπουν τόσο θετικά την υποψηφιότητα της κυρίας Nixon, υποστηρίζοντας με διάφορα μισόλογα ότι “δεν έχει τα κότσια και τις γνώσεις” για την συγκεκριμένη θέση.

Η θετική υποστήριξη στον Κυβερνήτη Cuomo, οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι έχει ταχθεί λόγω και έργω, υπέρ των LGBT δικαιωμάτων, υπέρ της ισότητας στον γάμο και έχει θεσπίσει μια σειρά μέτρων προστασίας που προάγουν την ισότητα για όλες  και για όλους.

Από την άλλη μεριά και κατά γενική παραδοχή, οι LGBTQI υποψηφιότητες και ειδικά οι LGBTQI γυναίκες, δεν έχουν την εκπροσώπηση που θα έπρεπε σ’ όλο το φάσμα της πολιτικής σκηνής, οπότε είναι λογικό το ερώτημα: γιατί τέτοια αντίθεση στην υποψηφιότητα της Cynthia Nixon;

Προηγούμενο άρθροNew Song! Εξαϋλώσου – BAZOOKA
Επόμενο άρθροΠέφτεις απ΄το κλαδί και κλαις. Γιατί; Δεν το ‘ξερες πως είσαι φύλλο; | Αργύρης Χιόνης
ΚΑΡΥ ΓΚΛΕΖΑΚΟΥ
Είμαι δημοσιογράφος από πάντα. Και θα παραμείνω μέχρι τελευταίας πνοής. Εντάξει έκανα σύνταξη κι εκφώνηση δελτίων ειδήσεων σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, έκανα την αρχισυντάκτρια και τη ρεπόρτερ, έκανα τη διευθύντρια και μ' επιτυχία αλλά τι τα θες μάνα μου, ούτε λεφτά έβγαλα ούτε γκόμενο πρόλαβα να καπαρώσω.. Το να γράφω ήταν ψυχανάλυση, τρόπος διαφυγής από τον κόσμο του "αλλού ντ' αλλού" . Απεχθάνομαι τα πρέπει και τους κανόνες, αγανακτώ με τους ατσαλάκωτους ανθρώπους, τους φλύαρους, με μακιγιαρισμένες συμπεριφορές και ζωές. Έχω ψύχωση με τα σκυλιά κι ενίοτε είμαι κυκλοθυμική. Αλήθεια είναι, ότι πραγματικά δυνατός είναι αυτός που παραδέχεται τις αδυναμίες του. Το σημαντικότερο προσόν είναι να διαφέρεις από την μάζα, χωρίς όμως να την περιφρονείς.. Το' χεις;