Κοινοποιησεις

Φωτογραφίες – κείμενο: Χρήστος Διαμάντης

Σε αυτή τη γειτονιά των Εξαρχείων, που μοιάζει να μη χωράει τα παιδιά της , κάποιοι φροντίζουν, φαντάζονται και δημιουργούν.

Η άνθρωποι που ζούν στη γειτονιά που στεγάζει όλες τις υπόλοιπες γειτονιές της Αθήνας γνωρίζουν πως το επίπεδο του πολιτισμού μιας κοινωνίας, φαίνεται από τον τρόπο που αυτή συμπεριφέρεται στα παιδιά της.

“Φανταζόμαστε και δημιουργούμε.
Αν δεν κατασκευάσουμε τους χώρους που θέλουμε
, δε θα υπάρξουν ποτέ.” 

Αυτά γραφόντουσαν πρίν χρόνια όταν ξεκινούσαν κάποιοι ονειροπόλοι, αποφασισμένοι να αλλάξουν το τσιμεντένιο σκηνικό.

Έγιναν πολλά, οι ονειροπόλοι κέρδισαν και σήμερα το πάρκο Ναυαρίνου είναι μια όαση στο κέντρο της Αθήνας.

Αυτό οφείλεται στην “αόρατη δουλειά” αυτών των κάποιων ονειροπόλων, που κατέθεσαν όλα αυτά τα χρόνια.

Αυτό, την ώρα που πολλά πάρκα του κέντρου της Αθήνας εγκαταλείφθηκαν, καταστράφηκαν, ή έγιναν τσιμέντα.

Αξιοσημείωτο όμως, είναι ότι οι ίδιοι οι γονείς που γνωρίστηκαν πηγαίνοντας τα παιδιά τους στην παιδική χαρά του πάρκου, αυτοργανώθηκαν κι ανέλαβαν τη διαχείρησή του, αναλαμβάνοντας  από κατασκευές, επιδιορθώσεις,  καθαρισμό, φωτισμό, μέχρι και την οργάνωση εκδηλώσεων.


“Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για εκείνες τις μαμάδες και τους μπαμπάδες, οι οποίοι παραμένουν πεισματικά και ηρωικά σε μια γειτονιά, όπου ο κανόνας είναι, πως όποιος κάνει παιδί, μετακομίζει..”

Πλέον, καθημερινά φιλοξενεί πολίτες όλων των ηλικιών, μιας και διατείθεται  για αθλοπαιδίες, διάβασμα, ως τόπος συνάντησης ή απλώς ξεκούρασης.

Το πάρκο Ναυαρίνου, της θρυλικής γειτονιάς των Εξαρχείων, αποτελεί πλέον εκείνο τον κοινόχρηστο χώρο, ο οποίος είναι πρωτόγνωρα φιλικός πρός όλους μας.

Προηγούμενο άρθρο«Ήμουν Σε Πανικό» ομολόγησε η 22χρονη μητροκτόνος του Νεκρού Βρέφους
Επόμενο άρθροA set for April | EnJoy every little moment in Life
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Μένει στα Εξάρχεια. Ζει στον πλανήτη του. Βλέπει φωτογραφικά (κυρίως ασπρόμαυρα) Γνωρίστηκε με τη φωτογραφία τον προηγούμενο αιώνα. Αγαπά τον Φρίντριχ Νίτσε για το "Η αισθητική είναι ανώτερη της ηθικής". Αγαπά τη λέξη ελευθερία και το ασπρόμαυρο πορτραίτο. Τα καρέ του Ντίνου Διαμαντόπουλου και τον Helmut Newton, εμμονικά. Συμφωνεί πώς ο χρόνος καταστρέφει τα πάντα, εκτός από το ουίσκι. Κι ότι κανείς δεν μπορεί να ξεγελάσει το θάνατο, παρά μόνο η ζωή. Είναι πεπεισμένος πώς η ζωή του είναι βασισμένη σε πραγματική ιστορία και πώς ο γιαλός είναι στραβός.