Κοινοποιησεις

Οι σκηνοθέτες και οι ηθοποιοί των Kαννών οργανώνουν ισχυρή διαδήλωση με φόντο το κόκκινο χαλί σε αλληλεγγύη για την Παλαιστίνη
Είναι το τελευταίο πράγμα σε ένα κύμα διαμαρτυριών αλληλεγγύης, μια συναυλία οφέλους που θα πραγματοποιηθεί στο Roundhouse τον επόμενο μήνα για να βοηθήσει τους παλαιστινιους πρόσφυγες αλλά κυρίως τα παιδιά.

Υπάρχει κάτι σημαντικό να συμβαίνει στο κόκκινο χαλί στις Κάννες αυτό το έτος και όχι, δεν έχει καμία σχέση με την Kristen Stewart να απογειώνει τα τακούνια της και να περπατάει μερικά βήματα. Τη Δευτέρα, πλήθος κινηματογραφιστών και ηθοποιών, συμπεριλαμβανομένων των Benicio del Toro και Manal Issa, διοργάνωσε μια στιγμή σιωπής στο φεστιβάλ για να διαμαρτυρηθούν για τη δολοφονία παλαιστινίων πολιτών από τον ισραηλινό στρατό.

Η Λιβανέζα ηθοποιός Manal κατέχει το δικό της χειροποίητο σύμβολο με τίτλο “Σταματήστε την επίθεση στη Γάζα”. Απευθυνόμενει στο πλήθος, η Παλαιστίνια σκηνοθέτης Annemarie Jacir δήλωσε: «Σήμερα στέκεστε εδώ σε αλληλεγγύη με τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους και τους αγαπημένους τους. Θέλω όλοι να δείξουμε ότι έχουμε μια ανθρώπινη σχέση μεταξύ μας και αντιστεκόμαστε ».

Η διαδήλωση των Καννών είναι μόλις το τελευταίο σε έκρηξη γεγονός της διεθνούς υποστήριξης προς την Παλαιστίνη, αφού τουλάχιστον εξήντα άνθρωποι σκοτώθηκαν, με σχεδόν 3.000 τραυματίες, από ισραηλινές δυνάμεις μετά από «πρωτοφανή βία» κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στη Γάζα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, χαρακτηρίστηκε ως “σφαγή”.

Εάν βρίσκεστε στο Λονδίνο και αναζητάτε έναν τρόπο να υποστηρίξετε τα παιδιά πρόσφυγας της Παλαιστίνης, υπάρχει συναυλία οφέλους τον επόμενο μήνα. 
Στις 4 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία στο Roundhouse σε αλληλεγγύη  στους  Παλαιστίνιους.

Μια συναυλία που περιλαμβάνει τους:
Sampha, Ibeyi, Infinite Coles και Obongjayar, τον Patti Smith, τον Loyle Carner, τον Jamie xx και τους ειδικούς φωτισμούς του Eric Cantona (!), 
Η συναυλία ονομάστηκε ‘Ελπίζοντας για την Παλαιστίνη’ .

Οι αφίσες περιορισμένης έκδοσης που σχεδιάστηκαν από τους καλλιτέχνες Tracey Emin, Sarah Lucas και Robert Del Naja από τους Massive Attack θα είναι επίσης διαθέσιμες στην εκδήλωση ως χειρονομία υποστήριξης για τα παιδιά της Παλαιστίνης.

Τα εισιτήρια για την εκδήλωση ξεκινούν από £ 35 και είναι διαθέσιμα τώρα στην ιστοσελίδα του Roundhouse. Όλα τα έσοδα θα πάνε στην φιλανθρωπία.