Κοινοποιησεις

Συναισθηματικό Novartis

Προχτές ήμουν για καφέ με φίλους κι εκεί που συζητούσαμε για θέματα επικαιρότητας, όπως το φουσκωμένο λογαριασμό της ΔΕΗ, για το πού δε θα πάμε την Τσικνοπέμπτη μιας και ή δουλεύουμε μέχρι αργά, ή αν δε δουλεύουμε, δε θα χουμε ίσως διάθεση να βγούμε, για τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο που μάλλον θα καθίσουμε να παρακολουθήσουμε, για το Novartis, πετάγεται ένας από την παρέα και μου λέει, στρίβοντας τσιγάρο:

-«Γράψε κάτι για το Νovartis να διαβάσουμε»…

Νομίζω πως τον κοίταξα με ύφος Μαντάμ Σουσούς στη πλούσια ζωή της, αν της έλεγαν «σήμερα θα φας σαρδέλα», ενώ μπορούσε να φάει σολωμό. Το καταλάβατε το ύφος, δε χρειάζεται ν’αναλύσω περισσότερο. Δε θέλω να γράψω για το Novartis, όχι επειδή δε μ’αρέσει ν’ ασχολούμαι με την πολιτική ζωή ή να την σχολιάζω, αλλά επειδή, γράφοντας για τη διεφθαρμένη νεότερη ιστορία της χώρας, θ’ αρχίσω να κλαίω από τα νεύρα μου, αφενός κι αφετέρου, γιατί υπάρχουν σοβαρότερα σκάνδαλα για τα οποία θα μπορούσα να κλάψω ή να νευριάσω. Συγγνώμη, δεν είναι σκάνδαλο και μάλιστα μεγαλύτερο του Novartis,το ότι ο παπάρας δεν έχει στείλει μήνυμα στη φίλη μου τη Ρόζα, εδώ και περίπου 1 μήνα μετά την τελευταία τους συνάντηση; Για μένα ναι, είναι…Για τη Ρόζα να δείτε. Διότι η Ρόζα πιο πολύ στενοχωριέται για τον απάραδεκτο, παρά για το σκάνδαλο και τις μίζες… Να σας πω την αλήθεια, μπορεί να μην έχει πάρει και χαμπάρι τί παίζει με τη Novartis, αλλά τη δικαιολογούμε, επειδή πονάει. Περνάμε ώρες να συζητάμε, ν’ αναλύουμε και να ψάχνουμε το λόγο για τον οποίο δε της στέλνει ένα μήνυμα, το λόγο για τον οποίο την αγνοεί και πάντα καταλήγουμε στο ότι φταίει ο Ποσειδώνας και η Αφροδίτη στο Σκορπιό που η ίδια δε μπορεί να δει πόσο τρισάθλιος είναι.

Ναι, για μία γυναίκα που ντύθηκε, βάφτηκε κι έγινε όμορφη για να σε συναντήσει, που παλλόταν το στομάχι της περπατώντας για να ρθει κοντά σου, που σε φίλησε, σ’ αγκάλιασε, που έδωσε τον καλύτερο εαυτό της όση ώρα ήσουν μαζί της για να σου δείξει πόσο πολύ σε θαυμάζει και σε θέλει, που περιμένοντας το μήνυμά σου, κοιτάζει όλες σου τις φωτογραφίες ξανά και ξανά για να μη σε ξεχάσει, γιατί επιδιώκει να θυμάται κάθε λεπτομέρεια του προσώπου σου, του κορμιού σου, τον τρόπο που κάπνιζες, τα χέρια σου όταν την αγκάλιαζες, τη μυρωδιά του δέρματός σου και περιμένει μέρες και νύχτες πάνω από το κινητό για να επικοινωνήσεις μαζί της και δε το κάνεις, αυτό είναι μεγαλύτερο σκάνδαλο του Novartis φίλε μου, πολύ μεγαλύτερο….

A presto

Ανθή Πάνου