Κοινοποιησεις

(Φωτογραφία: EPA pictures )

Στο σφυρί η αίτηση εργασίας που είχε υποβάλει ο Στιβ Τζομπς το προηγούμενο αιώνα, πριν από τέσσερις και πλέον δεκαετίες.
Που δείχνει ξεκάθαρα τη φιλοδοξία του μελλοντικού μίστερ Apple να προσφέρει στην τεχνολογία.
Και να δώσει τη δική του αισθητική στη σχεδίαση.
Η αίτηση της οποίας η αξία εκτιμάται περίπου στα 50.000 δολάρια, θα βγει στο σφυρί τον προσεχή μήνα.

Στη μονοσέλιδη αίτηση που συμπλήρωσε το 1973 ο 18χρονος Τζομπς – κάνοντας λάθη στην ορθογραφία και στα σημεία στίξης.
Γράφει στο πεδίο του ονόματος: «Steven jobs» και σε αυτό της διεύθυνσης: «Reed College»,το κολέγιο στο ‘Ορεγκον όπου φοίτησε για σύντομο χρονικό διάστημα.
Αναφέρει (ευθαρσώς) ότι είναι – χαρισματικός – στις ηλεκτρονικές τεχνολογίες και στο βιομηχανικό σχέδιο, – ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών RR στη Βοστόνη.

Στο πεδίο «Ειδικά προσόντα» ο Τζομπς γράφει «τεχνολογία, μηχανικός σχεδίασης, ψηφιακή τεχνολογία», κάνοντας μια αναφορά στη Hewlett-Packard, την πρωτοπόρα καλιφορνέζικη εταιρία τεχνολογίας.

Στην αίτηση εργασίας δεν αναφέρεται για ποια θέση ενδιαφέρεται ο Τζομπς, ο οποίος μαζί με τον φίλο του Στίβεν Βόζνιακ ίδρυσαν την Apple περίπου τρία χρόνια αργότερα. Ο Τζομπς πέθανε από καρκίνο το 2011 σε ηλικία 56 ετών.

Παρότι ο Τζομπς συμπλήρωσε στην αίτηση ότι έχει άδεια οδήγησης, έγραψε ότι η πρόσβασή του στα μέσα μεταφοράς ήταν «δυνατή αλλά όχι πιθανή», ενώ δίπλα στο πεδίο «Τηλέφωνο», έγραψε «κανένα».
Η αίτηση αυτή περιλαμβάνεται στη δημοπρασία αντικειμένων ποπ κουλτούρας που θα διεξαχθεί μεταξύ 8 και 16 Μαρτίου, μαζί με δύο ακόμη προσωπικά αντικείμενα του Τζομπς: ένα τεχνικό εγχειρίδιο Mac OS X που υπογράφει ο ίδιος το 2001, αξίας 25.000 δολαρίων, και ένα υπογεγραμμένο απόκομμα εφημερίδας του 2008, με φωτογραφία του Τζομπς και τίτλο «Νέο, γρηγορότερο iPhone θα πωλείται αντί 199 δολαρίων», αξίας 15.000 ευρώ.

Aπό ΑΠΕ – ΜΠΕ