Κοινοποιησεις

(Φωτογραφία: ΑΠΕ)

Εκείνη την ημέρα είναι προγραμματισμένη η ακρόαση από του ΕΣΡ της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ, από την οποία θα κριθεί εάν έχει τη δυνατότητα, βάσει του νόμου, να εκπέμπει, καθώς στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου, η εταιρεία ενημέρωσε με υπόμνημα για την προσφυγή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά της διαδικασίας του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, και η οποία θα εκδικαστεί μαζί με τις προσφυγές των καναλιών ΣΚΑΪ, ALPHA, STAR, ANT1, στις 2 Μαρτίου.

Παράλληλα, σήμερα προσήλθαν στα γραφεία του ΕΣΡ εκπρόσωποι των καναλιών ΑΡΤ και Μακεδονία, υποστηρίζοντας ότι πλέον πρόκειται για θεματικούς και περιφερειακούς σταθμούς.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος 4339, μετά τρίμηνης παρέλευσης από την προκήρυξη του διαγωνισμού, παύουν να εκπέμπουν όσα κανάλια δεν διαθέτουν άδεια.

Στο πλαίσιο αυτό, στις 27 Φεβρουαρίου το ΕΣΡ θα διεξάγει διάσκεψη προκειμένου να αποφανθεί για τους δύο παραπάνω τηλεοπτικούς σταθμούς.

Στην περίπτωση που το ΕΣΡ αποφανθεί ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί οφείλουν να σταματήσουν να εκπέμπουν, θα δοθεί εντολή στην DIGEA για διακοπή του σήματος με παράλληλη επιστολή στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Ο έλεγχος των δικαιολογητικών για τις έξι άδειες, συνεχίζεται..