Κοινοποιησεις

Οι κάτοικοι του Λονδίνου δουλεύουν πολύ, χάνουν πολύ χρόνο σε μετακινήσεις και κάνουν λιγότερο σεξ από κατοίκους άλλων πόλεων, παρόλα αυτά θεωρείται από τις καλύτερες πόλεις να ζει κανείς σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Time Out. 

Σύμφωνα με το Time Out, το Λονδίνο είναι η πέμπτη πιο ενδιαφέρουσα πόλη να ζει κανείς, μετά τη Μελβούρνη, τη Νέα Υόρκη, το Πόρτο και το Σικάγο.

Το 85% των κατοίκων του Λονδίνου είπαν ότι αισθάνθηκαν χαρούμενοι τουλάχιστον μια φορά τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ 9 στους 10 δήλωσαν πως πάντα υπάρχει κάτι να δει και να κάνει κάποιος στην πόλη.
Το πολιτιστικό επίπεδο του Λονδίνου είναι αρκετά υψηλό με τον μέσο κάτοικο να πηγαίνει θέατρο τουλάχιστον μια φορά το μήνα, ενώ υψηλή επισκεψιμότητα έχουν τα νυχτερινά κέντρα της πόλης. 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, το Λονδίνο να είναι από τις κορυφαίες πόλεις του κόσμου με hangover, με μέσο όρο τις 24 ημέρες με “θολωμένο κεφάλι” αν και πρωταθλητής σε αυτή την κατηγορία, είναι το Παρίσι. 

Δεν είναι όμως όλα ευχάριστα για τους κατοίκους του Λονδίνου, με το 43% να έχει δυσκολία να κάνει φίλους, το οποίο εξηγεί την πολύ πεσμένη σεξουαλική ζωή τους, η οποία είναι κάτω από τον μέσο όρο με 24,6 φορές ετησίως (σε σχέση με το μέσο όρο του 26,3).
Επίσης, οι κάτοικοι της πόλης ξοδεύουν 39 λεπτά την ημέρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ ο μέσος όρος εργασίας είναι 40,4 την εβδομάδα.