Κοινοποιησεις

Επιμέλεια: Κάρυ Γκλεζάκου

Να είσαι στο κέντρο της Αθήνας ή ακόμα καλύτερα να μένεις στο κέντρο (!!)  να κάνεις  τις δουλειές σου, να πίνεις τον καφέ σου και να συνειδητοποιείς  ξαφνικά ότι δεν έχεις τσιγάρα!
Άντε και για να μη με λιντσάρετε,  χέστε το τσιγάρο!
Έχετε «κορακιάσει» από τη δίψα και λιποθυμάτε σε 1..2..3  (έχετε λιποθυμήσει τώρα)..
Δε σας αρέσει ούτε αυτό;
Κάπου εκεί στο κέντρο, υπάρχει κάθε σπίτι και καημός κάθε καημός και δάκρυ.
Φανταστείτε να επείγεστε  να βρείτε ένα κουτί  προφυλακτικά.
Το ότι θα ψάχνετε και δε θα βρίσκετε, μη σας το πω και σας στεναχωρήσω!
Τώρα πιά,  θα κλείνουμε ραντεβού έχοντας σταμπάρει μια κολώνα  κάπου, που κάποτε υπήρχε ένα περίπτερο..
Άλλη μια παλιά, αγαπημένη συνήθεια των Αθηναίων (και όχι μόνο) τείνει να μπει στο χρονοντούλαπο των αναμνήσεων..

Περίπτερο θα λες και θα κλαις

Στην κατάργηση  323 επιπλέον  περιπτέρων αναμένεται να προχωρήσει ο Δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο της «βιώσιμης κινητικότητας» που εφαρμόζει.

Είδος προς εξαφάνιση θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τα περίπτερα στο δήμο Αθηναίων, καθώς με τους αυστηρούς κανόνες που έχει θεσπίσει η δημοτική αρχή, έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ΕΥΘΑΡΣΩΣ  ο δήμος, από τα 931 που υπήρχαν όταν ανέλαβε ο Γιώργος Καμίνης, έχουν μείνει 600.

Παράλληλα, αναμένεται να μειωθούν ακόμα περισσότερο, καθώς στη δεύτερη φάση θα καταργηθούν οριστικά οι θέσεις 323 εξ’ αυτών.

Όπως υπογραμμίζει ο δήμος Αθηναίων, κριτήριο για το «λουκέτο» είναι οι κανόνες βιώσιμης κινητικότητας, το εύρος των πεζοδρομίων, η ασφάλεια που απορρέει από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και η εμπορικότητα των δρόμων.

Προηγούμενο άρθροΗθική
Επόμενο άρθροNINA SIMONE – Sinnerman
ΚΑΡΥ ΓΚΛΕΖΑΚΟΥ
Είμαι δημοσιογράφος από πάντα. Και θα παραμείνω μέχρι τελευταίας πνοής. Εντάξει έκανα σύνταξη κι εκφώνηση δελτίων ειδήσεων σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, έκανα την αρχισυντάκτρια και τη ρεπόρτερ, έκανα τη διευθύντρια και μ' επιτυχία αλλά τι τα θες μάνα μου, ούτε λεφτά έβγαλα ούτε γκόμενο πρόλαβα να καπαρώσω.. Το να γράφω ήταν ψυχανάλυση, τρόπος διαφυγής από τον κόσμο του "αλλού ντ' αλλού" . Απεχθάνομαι τα πρέπει και τους κανόνες, αγανακτώ με τους ατσαλάκωτους ανθρώπους, τους φλύαρους, με μακιγιαρισμένες συμπεριφορές και ζωές. Έχω ψύχωση με τα σκυλιά κι ενίοτε είμαι κυκλοθυμική. Αλήθεια είναι, ότι πραγματικά δυνατός είναι αυτός που παραδέχεται τις αδυναμίες του. Το σημαντικότερο προσόν είναι να διαφέρεις από την μάζα, χωρίς όμως να την περιφρονείς.. Το' χεις;