Το πάρτυ | De Palma

Κοινοποιησεις

Το πάρτυ γάμου είναι μια φάρσα αμερικανικής ταινίας του 1969, που δημιουργήθηκε ως κοινή προσπάθεια του καθηγητή θεάτρου Sarah Lawrence Wilford Leach και δύο από τους μαθητές του, ο προστατευόμενος Brian De Palma και η Cynthia Monroe, που χρηματοδότησαν το έργο.
Ο Leach προχώρησε σε μια επιτυχημένη καριέρα, ως βραβευμένος θεατρικός διευθυντής θεάτρου Tony, ενώ ο De Palma συνέχισε τη σκηνοθεσία ταινιών,
που συχνά εξομοιώνουν τα θέματα και τις τεχνικές του Alfred Hitchcock.

Η ταινία, επικεντρώνεται στον γαμπρό μιάς οικογένειας και τις αλληλεπιδράσεις του με διάφορους συγγενείς της αρραβωνιαστικιάς του
Για να μην αναφερθούμε στις σχέσεις του με τους υπόλοιπους καλεσμένους του γάμου πριν από την τελετή, στο κτήμα της οικογένειας στο νησί Shelter.

Η ταινία γυρίστηκε το 1963, αλλά δεν απελευθερώθηκε μέχρι έξι χρόνια αργότερα, αφού ένας από τους υποστηρικτές του, ο Robert De Niro, είχε αρχίσει να προειδοποιεί για το έργο του στο off- Broadway θέατρο και την απελευθέρωση Greetings του 1968 του De Palma.
Επίσης, στο cast συμμετείχαν η Jennifer Salt και ο William Finley, και οι δύο ήταν De Palma regulars, καθώς  και η σύντροφος της Sarah Lawrence, Jill Clayburgh ως η νύφη που έπρεπε να γίνει.