Κοινοποιησεις

Επιμέλεια:Κάρυ Γκλεζάκου

Ένα νέο μοντέλο λειτουργίας  στο εργοστάσιό της, εγκαινιάζει στα μέσα Μαίου η ανέκαθεν πρωτοπόρα και καινοτόμα καπνοβιομηχανία  ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ,  με το οποίο θα διασφαλίζεται η 24ωρη και 7ήμερηλειτουργία ορισμένων τμημάτων της παραγωγής, με ταυτόχρονη μείωση του χρόνου εργασίας των υπαλλήλων στα συγκεκριμένα  αυτά τμήματα, κατά περίπου 7%.
Σημειώνεται πως η απόφαση αυτή, επικυρώθηκε από την πλειοψηφία των εργαζομένων στη γενική τους συνέλευση,  όπου ήταν αποτέλεσμα μακροχρόνιου και εποικοδομητικού διαλόγου  της διοίκησης με το Σωματείο. Με την επικύρωση της απόφασης, ταυτόχρονα επισημοποιήθηκε και η τροποποίηση της σχετικής σύμβασης εργασίας..

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ:

«Όπου απαιτείται 24ωρη λειτουργία σε 7μερη βάση, εισάγεται ένα σύστημα κυλιόμενων βαρδιών, με τέσσερις ημέρες 8ωρης εργασίας, ακολουθούμενο από δύο ημέρες ανάπαυσης (ρεπό).
Αυτό το μοντέλο εξασφαλίζει σε κάθε εργαζόμενο επιπλέον 18 ημέρες ανάπαυσης το χρόνο.
Μέσα από το νέο μοντέλο, η Παπαστράτος μειώνει το μέσο χρόνο εργασίας σε 37,3 ώρες την εβδομάδα (αντί για 40), διατηρώντας, παράλληλα, το ίδιο επίπεδο μισθών.
Το νέο μοντέλο λειτουργίας του εργοστασίου αυξάνει τις ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό κατά 12,5%. .
Η μείωση στο χρόνο εργασίας, αποφασίστηκε με γνώμονα τη διασφάλιση ενός ισορροπημένου, ασφαλούς και φιλικού εργασιακού περιβάλλοντος, αλλά και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του εργοστασίου, σε διεθνές επίπεδο.
Η απόφαση αυτή, ήταν αποτέλεσμα μακρόχρονου και εποικοδομητικού διαλόγου με το σωματείο των εργαζομένων της Παπαστράτος, επικυρώθηκε στη γενική συνέλευση από τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων και επισημοποιήθηκε με τη σχετική τροποποίηση της επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας».


Ο γενικός διευθυντής Ανθρωπίνου Δυναμικού της Παπαστράτος, Γιώργος Παρτσακουλάκης, δήλωσε
:

«Πρόκειται για μία μεγάλη αλλαγή που έρχεται στο ξεκίνημα της νέας εποχής της Παπαστράτος.
Μειώνουμε τις ώρες εργασίας, χωρίς να μειώνουμε τους μισθούς.
Πρόκειται για μία στρατηγική απόφαση με σημαντικά οφέλη για όλους.
Μέσα από το νέο μοντέλο, οι άνθρωποί μας θα μπορούν να έχουν περισσότερο χρόνο, για να τον αφιερώσουν στον εαυτό τους, στις οικογένειές τους.
Την ίδια στιγμή, αυξάνουμε την ανταγωνιστικότητα του εργοστασίου μας, εξασφαλίζοντας ένα βιώσιμο πλαίσιο για συνεχή λειτουργία σε όσα τμήματα του εργοστασίου απαιτείται.
Εξαιρετικά σημαντικό είναι ότι, χάρη στο νέο σχήμα βαρδιών μας, δίνεται η δυνατότητα να προσφέρουμε δουλειά σε ακόμη περισσότερους ανθρώπους στο εργοστάσιό μας.
Η ανεργία και η οικονομική κρίση, δεν αποτελούν για την Παπαστράτος «ευκαιρία».
Αντιθέτως, μας φέρνουν μπροστά στην ευθύνη να ενισχύσουμε περαιτέρω τη θέση των εργαζομένων, να κάνουμε τις συνθήκες που εργάζονται, ακόμη πιο ευνοϊκές και να συνεχίζουμε να δημιουργούμε βιώσιμες και ανταγωνιστικές θέσεις εργασίας».
Όλα αυτά, μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης, ύψους 300 εκατ. ευρώ και τη μετατροπή του εργοστασίου της, σε αποκλειστική μονάδα παραγωγής ράβδων θερμαινόμενου καπνού για το IQOS, στις εγκαταστάσεις της «Παπαστράτος»..
Προηγούμενο άρθροFoxtrot (2017)
Επόμενο άρθροΣΕ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟ ΤΟΥΡΚΟ ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟ!!
Είμαι δημοσιογράφος από πάντα. Και θα παραμείνω μέχρι τελευταίας πνοής. Εντάξει έκανα σύνταξη κι εκφώνηση δελτίων ειδήσεων σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, έκανα την αρχισυντάκτρια και τη ρεπόρτερ, έκανα τη διευθύντρια και μ' επιτυχία αλλά τι τα θες μάνα μου, ούτε λεφτά έβγαλα ούτε γκόμενο πρόλαβα να καπαρώσω.. Το να γράφω ήταν ψυχανάλυση, τρόπος διαφυγής από τον κόσμο του "αλλού ντ' αλλού" . Απεχθάνομαι τα πρέπει και τους κανόνες, αγανακτώ με τους ατσαλάκωτους ανθρώπους, τους φλύαρους, με μακιγιαρισμένες συμπεριφορές και ζωές. Έχω ψύχωση με τα σκυλιά κι ενίοτε είμαι κυκλοθυμική. Αλήθεια είναι, ότι πραγματικά δυνατός είναι αυτός που παραδέχεται τις αδυναμίες του. Το σημαντικότερο προσόν είναι να διαφέρεις από την μάζα, χωρίς όμως να την περιφρονείς.. Το' χεις;