Κοινοποιησεις

Πανικός επικρατεί στην FIFA, εξαιτίας της αυξανόμενης διεθνούς πίεσης που υπάρχει για μποϊκοτάζ στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.
Επίσημα η Παγκόσμια Συνομοσπονδία ,δε σχολιάζει το θέμα, αλλά σε ιδιαίτερες συζητήσεις τους, αξιωματούχοι της FIFA αναγνωρίζουν ότι «η δηλητηρίαση του συνταγματάρχη Σκριπάλ, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Η ένταση είναι στα όρια».

Ο προβληματισμός, όμως, ξεκινάει από την πρώτη κιόλας σέντρα του τουρνουά, καθώς στο εναρκτήριο παιχνίδι, θα αναμετρηθούν δύο χώρες, η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία, που, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα As, βρίσκονται στο «μικροσκόπιο».
Η Αγγλία φέρεται να έχει αρχίσει συνομιλίες με τους δυτικούς συμμάχους της για να συμμετάσχουν στο μποϊκοτάζ, έχοντας και την συμπαράσταση των Ηνωμένων Πολιτειών, που όμως δεν έχουν προκριθεί στη τελική φάση του Μουντιάλ.

Η βρετανική κυβέρνηση, έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι «πολύ πιθανό» η Ρωσία να έχει την ευθύνη για την επίθεση ενάντια στον Σεργκέι Σκριπάλ και την κόρη του, Γιούλια, στη νότια Αγγλία.
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέϊ, τόνισε πως «είτε άμεσα είτε έμμεσα σε κάθε περίπτωση, η Ρωσία βρίσκεται πίσω από αυτή την υπόθεση», ενώ η Daily Mail αναρωτιέται:
«Πώς μπορούμε να πάμε τώρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Πούτιν;»

Όμως, είναι κι άλλα θέματα που έχει ν’ αντιμετωπίσει ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, ανάμεσά τους και το «κρατικό ντόπινγκ».
Εν τω μεταξύ, τα πράγματα γίνονται χειρότερα, εάν σκεφτεί κανείς ότι συνεχίζεται ο αποκλεισμός της Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων της, κατά του Κατάρ.
«Ήθελα το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, να γίνει στη Ρωσία και το 2022 στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτό θα εξασφάλιζε την ισορροπία στον κόσμο, αλλά ο Σαρκοζί και ο Πλατινί υποστήριξαν το Κατάρ και η ισορροπία έσπασε» δήλωσε ο Μπλάτερ, προσθέτοντας περισσότερο… λάδι στην αναμμένη φωτιά.

Με όλα αυτά, η FIFA ανησυχεί κι ακόμα περισσότερο έχει πανικοβληθεί  ο  πρόεδρός της, Τζιάνι Ινφαντίνο.

Την ίδια ώρα και για 7 αδυσώπητα χρόνια η Συρία, είναι μια κόλαση επί Γης.

Ρωσικά αεροπλάνα σκοτώνουν παιδιά στη Συρία, ενώ η υφήλιος ετοιμάζεται να πανηγυρίσει τη διοργανώτρια Ρωσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο!
Αλλά η βρετανική κυβέρνηση, μόλις αποχώρησε.
Κι αν καταφέρουμε κι άλλες χώρες και ομάδες να δηλώσουν ότι θα απέχουν απ’ το #ΚύπελλοΤηςΝτροπής, αν ο Πούτιν δε σταματήσει τους βομβαρδισμούς, μπορούμε να βάλουμε τέλος σ’ αυτή την κόλαση.