Κοινοποιησεις

Επιμέλεια: Κάρυ Γκλεζάκου

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά της Ομοφοβίας, της Αμφιφυλοφοβίας και της Τρανσφοβίας (IDAHOTBIT), η Επίτροπος Ανθρώπινων Δικαιωμάτων Dunja Mijatovic παρότρυνε  σήμερα τις χώρες της Ευρώπης να αναλάβουν δραστικά μέτρα για την πάταξη των διακρίσεων και για την προστασία των LGBT δικαιωμάτων.
Παρά τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει προς την ισότητα, εντούτοις συνεχώς καταγγέλλονται περιστατικά τα οποία δημιουργούν κλίμα ανησυχίας και ανασφάλειας.
Στη Τσετσενία οι γκέι συλλαμβάνονται και κρατούνται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, η κατάσταση στο Αζερμπαϊτζάν δεν είναι καθόλου ρόδινη και, δυστυχώς, η βία είναι καθημερινό φαινόμενο σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.

Η κατάσταση αυτή, πρέπει ν’ αλλάξει και οφείλει ν’ αλλάξει τώρα κι αυτό είναι καθήκον των κυβερνήσεων που οφείλουν να παρέχουν την απόλυτη προστασία και την ισότητα σε όποιον άνθρωπο δηλώνει lgbtqi.
Μαζί μπορούμε να ορίσουμε μια κοινωνία ανοικτή, ανεκτική και περήφανη απέναντι στη διαφορετικότητα, τόνισε η Mijatovic, στο μήνυμά της..

Προηγούμενο άρθροΕΜΕΙΣ | Της Γωγώς Λιανού
Επόμενο άρθροFalling deep into wonderland .. by Konstantina Pal
ΚΑΡΥ ΓΚΛΕΖΑΚΟΥ
Είμαι δημοσιογράφος από πάντα. Και θα παραμείνω μέχρι τελευταίας πνοής. Εντάξει έκανα σύνταξη κι εκφώνηση δελτίων ειδήσεων σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, έκανα την αρχισυντάκτρια και τη ρεπόρτερ, έκανα τη διευθύντρια και μ' επιτυχία αλλά τι τα θες μάνα μου, ούτε λεφτά έβγαλα ούτε γκόμενο πρόλαβα να καπαρώσω.. Το να γράφω ήταν ψυχανάλυση, τρόπος διαφυγής από τον κόσμο του "αλλού ντ' αλλού" . Απεχθάνομαι τα πρέπει και τους κανόνες, αγανακτώ με τους ατσαλάκωτους ανθρώπους, τους φλύαρους, με μακιγιαρισμένες συμπεριφορές και ζωές. Έχω ψύχωση με τα σκυλιά κι ενίοτε είμαι κυκλοθυμική. Αλήθεια είναι, ότι πραγματικά δυνατός είναι αυτός που παραδέχεται τις αδυναμίες του. Το σημαντικότερο προσόν είναι να διαφέρεις από την μάζα, χωρίς όμως να την περιφρονείς.. Το' χεις;