Όλα για τη μητέρα μου (1999) | Todo sobre mi madre

Κοινοποιησεις

Το Όλα για τη μητέρα μου (Todo sobre mi madre) είναι μια πολυβραβευμένη ταινία του 1999, σε σκηνοθεσία και σενάριο από τον Πέδρο Αλμοδόβαρ.
Η ταινία ασχολείται με το θέμα του AIDS, τον επαναπροσδιορισμό φύλου, την αναζήτηση σεξουαλικής ταυτότητας, φύλου, θρησκείας, πίστης και λόγου ύπαρξης και τα σχολιάζει με ένα κωμικοτραγικό τρόπο και μια έντονη αίσθηση μαύρου χιούμορ.
Η ταινία απέσπασε το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας καθώς και βραβείο σκηνοθεσίας και οικουμενικό βραβείο στο Φεστιβάλ Καννών.
Έχει διακριθεί επίσης με Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, BAFTA Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας και Σκηνοθεσίας και 7 βραβεία Goya.

Το αριστούργημα του Αλμοδοβαρ, συγκεντρώνει μια ποικιλία χαρακτήρων και τους τοποθετεί με τέτοια κομψότητα, που σχεδόν ταυτίζεσαι με τον καθένα (περισσότερο συναισθηματικά) ακόμη και αν διαφέρετε στο φύλο, στην ηλικία, στη γλώσσα, στο χρώμα, ακόμη και στη θρησκεία.
Ο φανταστικός και σουρεαλικτικός όπως πάντα Αλμοδοβάρ, εξαυλώνει το ρατσισμό.

Η αποκάλυψη της γυναικείας φύσης σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια.
Ένας ύμνος στη γυναίκα-μάνα, στη γυναίκα-φίλη, στη γυναίκα-ναυαγό πάνω στη σχεδία των διαπροσωπικών σχέσεων.
Μια διαδρομή μέσα στις διακριτικές στιγμές των πιο απλών και συνάμα πιο πολύτιμων γυναικών που χτίζουν με τις δικές τους στιγμές και μνέμες τις δικές τους πολύτιμες ιστορίες.

σκηνοθεσία Πέδρο Αλμοδόβαρ
με τους: Σεσίλια Ροθ, Μαρίζα Παρέδες, Πενέλοπε Κρουζ, Αντόνια Σαν Χουάν, Καντέλα Πένια, Ελόι Αζορίν