Κοινοποιησεις

Μια νομιμοποίηση των γεγονότων του Μάη του 68′ στη Γαλλία.

Αυτή η έκθεση 43 φωτογραφιών, του Φιλίπ Γκρα βρισκόταν στην πρώτη γραμμή και οι φωτογραφίες του αποτελούν μια μαρτυρία των γεγονότων του Μάη 1968 στη Γαλλία.

Ο Φιλίπ Γκρα είναι απ’ αυτούς τους φωτογράφους που αποτυπώνουν και τη στιγμή και το νόημα εκείνης της περιόδου των καινοτομιών, και των αμφισβητήσεων.

Το φωτορεπορτάζ του Φιλίπ Γκρα διακρίνεται καταρχήν για την καλλιτεχνική αξία των φωτογραφιών κι έπειτα την αποστασιοποίηση πάνω στα αποτυπωμένα στιγμιότυπα.

Η έκθεση εμπλουτίζεται  από μια σειρά δύο ντοκιμαντέρ με τίτλο: «Μάιος ’68, μια παράξενη άνοιξη», που πραγματοποίησε ο ιστορικός – κινηματογραφιστής Ντομινίκ Μπο, και παρουσιάζουν κυρίως μαρτυρίες πρωταγωνιστών από τον κόσμο της πολιτικής, των κομμάτων, της δημόσιας διοίκησης, των αστυνομικών δυνάμεων κ.α..

Ο Ντομινίκ Μπο (1965) είναι ιστορικός και εκδότης της Εγκυκλοπαίδειας Universalis. Δημιουργός μιας ταινίας μικρού μήκους το 2000, γραμματέας μιας θεατρικής ομάδας, ασχολήθηκε με τον Μάη του ’68 το 2007-2008, σε παραγωγή του Ξαβιέ Ντουρινγκέρ, και στη συνέχεια, μέσω της δικής του εταιρείας.