Ο CARNATION | Πάντα πιο δυνατός

Δίχως όρια. Μύθος ή πραγματικότητα;

Κοινοποιησεις

Κι ο έρωτας; 

Τι γίνεται με τη ψυχική (κατά Πλάτωνα, ότι δηλαδή κάθε αίσθημα αγάπης εμπεριέχει το στοιχείο του έρωτα), αλλά και τη σωματική έλξη; 

Εξίσου πολυφιλοσοφημένος, πολυτραγουδισμένος και εμπνευστής των καλλιτεχνών – διαφημιστών –  και των ευαίσθητων ψυχών.

Ένας φιλόσοφος ή ένας επιστήμονας που θα έπαιρνε -υποθετικά- μέρος στη συζήτησή μας, θα έλεγε πως ο κανόνας αυτός (μαζί κι οι εξαιρέσεις του) απαντά και στο ζωικό βασίλειο.
Πάρτε για παράδειγμα το άλογο ή  την αγελάδα. 

Το ένστικτο της μητρότητας είναι τόσο ισχυρό, που η ζωή των απογόνων τίθεται υπεράνω της ζωής, αυτής, της ίδιας της μάνας. 

Πρόκειται, επομένως, για έμφυτη τάση/συμπεριφορά που η φύση προνόησε για τα όντα της, προκειμένου να εξασφαλίσει τη διαιώνιση των ειδών στον πλανήτη.
Κι ο έρωτας -για αυτόν τον ειδικό- είναι ένστικτο, ορμέμφυτο, για να εξασφαλιστεί και πάλι η απαραίτητη ανταλλαγή γονιδίων.
Εν κατακλείδι: όλα ξεκινούν από τον εγκέφαλο και στον εγκέφαλο καταλήγουν..

Προηγούμενο άρθροVictory Collapse | The Need Of Expression
Επόμενο άρθροΜε στόμα που γελά
ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Μένει στα Εξάρχεια. Ζει στον πλανήτη του. Βλέπει φωτογραφικά (κυρίως ασπρόμαυρα) Γνωρίστηκε με τη φωτογραφία τον προηγούμενο αιώνα. Αγαπά τον Φρίντριχ Νίτσε για το "Η αισθητική είναι ανώτερη της ηθικής". Αγαπά τη λέξη ελευθερία και το ασπρόμαυρο πορτραίτο. Τα καρέ του Ντίνου Διαμαντόπουλου και τον Helmut Newton, εμμονικά. Συμφωνεί πώς ο χρόνος καταστρέφει τα πάντα, εκτός από το ουίσκι. Κι ότι κανείς δεν μπορεί να ξεγελάσει το θάνατο, παρά μόνο η ζωή. Είναι πεπεισμένος πώς η ζωή του είναι βασισμένη σε πραγματική ιστορία και πώς ο γιαλός είναι στραβός.