Κοινοποιησεις

Το σκάνδαλο Novartis είναι από τα μεγαλύτερα που έχει γνωρίσει ο τόπος.
23 δισ. ευρώ που ζημειώθηκε το ελληνικό δημόσιο, είναι περίπου το 8% του δημοσίου χρέους της χώρας το 2010, όταν μπήκαμε στην επιτήρηση του ΔΝΤ.
Εδεχομένως, κάποιοι πιστεύουν ότι δεν εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα.
Οτι σηκώθηκαν τα φάρμακα μια ωραία ημέρα και αυτοανατιμήθηκαν.
Πως ο Άδωνης δεν έχει καμμιά σχέση με αυτό, αν και επί υπουργείας του ένα ογκολογικό φάρμακο της Novartis από 580 ευρώ ανατιμήθηκε στα 730.
Ούτε ο Αβραμόπουλος που παράγγειλε 17 εκατ. εμβόλια για να εμβολιαστούν τα Βαλκάνια και τα χρέωσε στο ελληνικό δημόσιο, μαζί με μια τεράστια καμπάνια στα ΜΜΕ ώστε να πείσουν τους πολίτες για την αναγκαιότητά τους.
Η αποδεικτική διαδικασία δεν είναι εύκολη και οι ενδείξεις δεν μπορούν να στηρίξουν καταδίκη.
Χρειάζεται σοβαρή και σε βάθος έρευνα, γιατί αυτό απαιτεί η απόδοση δικαιοσύνης και ο σεβασμός στις τεράστιες προσπάθειες του ελληνικού λαού όλα αυτά τα χρόνια, να σταθεί όρθιος στην κρίση.
Όταν πολλοί δεν είχαν ν’ αγοράσουν τα φάρμακά τους, κάποιοι λίγοι, έγιναν πλούσιοι προωθώντας τα, με σκανδαλώδεις διαδικασίες και σε απαγορευτικές για τιμές.
Η μέχρι τώρα διαδικασία, έχει τρύπες και αδικαιολόγητες βιασύνες για επικοινωνιακούς λόγους.
Δυστυχώς δεν είναι μόνο ο Μητσοτάκης που προτάσσει την επικοινωνία της ουσίας.
Η κοινή εμφάνιση Κοντονή – Παπαγγελόπουλου και πρόωρη ήταν, και κενή περιεχομένου και αχρείαστη.
Ο δε χειρισμός της υπόθεσης από τον Παπαγγελόπουλο, (αυτόν θα τον πληρώσουμε ακριβά), είναι εμφανής πίσω από τις γραμμές της δικογραφίας.
Πρώτον η απόκρυψη του ονόματος Καραμανλή: όχι ο Βούδας της Ραφήνας ούτε ήξερε, ούτε κατάλαβε, ούτε ευθύνη είχε για τα τεκταινόμενα επί πρωθυπουργίας του.
2ο η καλυψη Κακλαμάνη : βοούσαν τα δημοσιογραφικά γραφεία ότι οι φαρμακοβιομηχανίες πλήρωναν τις πανάκριβες προεκλογικές του καμπάνιες και τις συγκεντρώσεις χιλιάδων ψηφοφόρων του, στα μεγάλα ξενοδοχεία.
Ο δε Γριβέας που εμπλέκεται στο σκάνδαλο Novartis ήταν και δικός του σύμβουλος, εκτός του Αβραμόπουλου και της Ντόρας.
Ο Γριβέας ξέπλενε χρήματα μέσα από υπερκοστολογήσεις στο Δήμο της Αθήνας και είναι καταδικασμένος από την ελληνική δικαιοσύνη.
Η υπόθεση αυτή, υπερβαίνει τα στενά κομματικά συμφέροντα. Είναι θέμα σεβασμού των θεσμών και παραδειγματικής τιμωρίας όλων των εμπλεκομένων.
Η ολιγωρία της δικαιοσύνης στην αυτεπάγγελτη δίωξη αυτών που αποκάλυψαν την προστατευόμενη μάρτυρα δεν είναι καλός οιωνός.
Θα έχει συνέχεια η ιστορία.
Γιατί αν κωλώσουν οι δικοί μας, θα μας σώσει το ιππικό (FBI)..