Κοινοποιησεις
Μισιρλού η υπερηρωίδα!

Από το υπερπέραν καταφθάνει η Μισιρλού η υπερηρωίδα-φιλόσοφος με σκοπό να σας μυήσει στο μυστήριο της ζωής και του θανάτου με την μυσταγωγική διάλεξη με θέμα την φιλοσοφική θεώρηση του θανάτου (εμπνευσμένη από την ομώνυμη διάλεξη του καθηγητή Δημήτρη Λιαντίνη, 1997) .Όλοι κι όλα πεθαίνουν, συμπαντικός νόμος. Ο φόβος του θανάτου καταδυναστεύει τον άνθρωπο από τότε που ο άνθρωπος ένιωσε τον εαυτό του. Από τους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους ως την σύγχρονη φυσική και τις κινήσεις της Τίνα Τέρνερ. Ένα μυσταγωγικό και διαδραστικό ταξίδι μέσα απ’ τα βαθύτερα ερωτήματα, την σωματικότητα, την αστερόσκονη και το σπουδαιότερο πείραμα των φυσικών επιστημών ζωντανά επί σκηνής! Σουρεαλιστικό , κωμικό, ποιητικό , βαθύ, με στοιχεία θεατρικού κλόουν, καμπαρέ και σωματικού θεάτρου. Το μόνο σίγουρο , δεν έχετε βιώσει κάτι παρόμοιο! Ανοίξτε το μυαλό και την καρδιά σας κι ελάτε να συμμετέχετε στο ζωντανό πείραμα.
Για δύο παραστάσεις στο Θεατρο 14η μέρα, Καλλιρρόης 10 , Νέος Κόσμος
την Πέμπτη 29 Μαρτίου και την Παρασκευή 30 Μαρτίου στις 21.45.

Μισιρλού- Η φιλοσοφική θεώρηση του θανάτου

29 & 30 Μαρ. Χώρος Τέχνης 14η Μέρα

Καλλιρόης 10, 11743 Αθήνα

 

Σύλληψη, σενάριο, σκηνοθεσία : Θέμις Ελένη

πίσω απ’την Μισιρλού:

H Θέμις είναι καλλιτέχνιδα , art maker λέει η ίδια. Ασχολείται με το παίξιμο , την σκηνοθεσία, την συγγραφή, το θέατρο της επινόησης,χορεύει στο έδαφος και στα εναέρια πανιά, διδάσκει θέατρο και σεμινάρια κινησιολογίας και δημιουργικότητας. Από μικρή ηλικία ασχολείται με την συγγραφή και το θέατρο, τον χορό και τον αθλητισμό. Φοίτησε στην σχολή θεάτρου του Άκη Δαβή, μετά στην London International School of Performing Arts και στην Ecole Philippe Gaulier. Είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί και να δημιουργήσει με ανθρώπους από πολλές χώρες. Μελέτησε την ουδέτερη μάσκα, το παιχνίδι, το ποιητικό σώμα, το θέατρο της επινόησης, την κομέντια ντελάρτε, το μελόδραμα, τον τραγικό χορό, το γκροτέσκο, τους μπουφόνους, το φανταστικό, αρχιτεκτονική για παραστατικές τέχνες και το μαγικότερο όλων τον θεατρικό κλόουν ( η ομορφιά του ηλιθίου). Κι από εκεί γεννήθηκε η Μισιρλού, μετά από πειραματισμούς σε σκηνές του εξωτερικού, πήρε σάρκα και οστά στο φεστιβάλ του Εδιμβούργου το 2016 και το 2017. Την ενδιαφέρει το θέαμα να είναι ένας διάλογος με το κοινό , να το παρακινεί να σκέφτεται διαφορετικά και να χρησιμοποιεί την φαντασία του . Θεωρεί το θέατρο μυσταγωγία και βήμα για την εκγύμναση ενεργών πολιτών.
Εργάζεται επάνω στο όραμά της για μια μεταμορφωμένη παιδεία όπου το μάθημα γίνεται με βάση την δημιουργικότητα, την χαρά, την καλλιέργεια της φαντασίας , της κριτικής σκέψης και της ομαδικότητας . Γι’ αυτήν την μελέτη συνεργάζεται με δασκάλους.
” H δημιουργία κάτι καινούριου δεν επιτυγχάνεται από την διανόηση, αλλά από το ένστικτο του παιχνιδιού που πηγάζει από εσωτερική αναγκαιότητα” Καρλ Γιουγκ

themiseleni.weebly.com
fb : Themis Eleni
e-mail : themishelenart@gmail.com

εισητήρια 8 ευρώ και 5 ευρώ ανέργων