Μέσα από τις φλόγες (2010) | INCENDIES

Κοινοποιησεις

Όταν ο συμβολαιογράφος Λέμπελ διαβάζει στη Ζαν και στο Σιμόν τη διαθήκη της μητέρας τους, Ναουάλ, τα δίδυμα έκπληκτα παίρνουν τους φακέλους που άφησε εκείνη, έναν για τον πατέρα τους που πίστευαν ότι ήταν νεκρός κι ένα για τον αδερφό τους που δεν γνώριζαν την ύπαρξή του.
Σ’ αυτήν την αινιγματική κληρονομιά, η Ζαν πιστεύει θα βρει την απάντηση για την ανεξήγητη σιωπή της μητέρας της τις τελευταίες εβδομάδες της ζωής της.
Αποφασίζει να ταξιδέψει στη Μέση Ανατολή για να αναζητήσει την ιστορία της οικογένειάς της, για την οποία φαίνεται ότι δεν γνωρίζει τίποτα.
Ο Σιμόν δεν συγκινείται από τα μεταθανάτια παιχνίδια που παίζει η μητέρα του, αλλά η αγάπη για την αδερφή του είναι πολύ δυνατή και σύντομα θα την ακολουθήσει για να ανακαλύψουν την αλήθεια για τη Ναουάλ -μιας γυναίκας πολύ διαφορετικής από εκείνη που γνώριζαν ως μητέρα τους.
Με τη βοήθεια του Λέμπελ, τα δίδυμα ενώνουν τα κομμάτια της ιστορίας της γυναίκας που τους έφερε στον κόσμο, ανακαλύπτοντας την τραγική της μοίρα, σημαδεμένη από τον πόλεμο και το μίσος, αλλά και τη γενναιότητα μιας εξαιρετικής γυναίκας..

Βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό του Βαζντί Μουαβάντ, το Μέσα από τις φλόγες, δίνει στη φρίκη του πολέμου μια προσωπική χροιά, κάνοντας μια ποιητική κατάθεση στα σημάδια που αφήνει ο κύκλος της βίας και την θέληση για επιβίωση.

Η ταινία κέρδισε 39 βραβεία και 14 υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων:

  • Υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας 2011
  • Υποψηφιότητα για Σεζάρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας 2012
  • Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Ρότερνταμ 2011
  • Βραβείο Καλύτερης Καναδικής Ταινίας στο Φεστιβάλ Τορόντο 2011
  • Βραβείο Καλύτερης Καναδικής Ταινίας στο Φεστιβάλ Βανκούβερ 2011
  • Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Venice Days 2010

Σκηνοθεσία: Denis Villeneuve

Πρωταγωνιστούν: Lubna Azabal, Melissa Desormeaux-Poulin, Maxim Gaudette, Remy Girard, Abdelghafour Elaaziz