Κοινοποιησεις

Στον απόηχο της επίθεσης που δέχθηκαν χθες (για μία ακόμη φορά μαζί με συνδικαλιστές) συνάδελφοι- φωτορεπόρτερ οποίοι κάλυπταν συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ, στο κέντρο της Αθήνας, το “σινιάλο” επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Ένωσής τους, Μ. Λώλο.

Τόσο η ένταση που προκλήθηκε όσο και ο -ελαφρύς ευτυχώς- τραυματισμός των δύο φωτορεπόρτερ, πυροδότησαν το ήδη έκρυθμο ταπεραμέντο του Προέδρου της Ένωσης φωτορεπόρτερ, ο οποίος μ’ ανακοίνωσή του, κάλεσε την ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης να πάρει θέση και να δώσει τις κατάλληλες εντολές, ώστε οι άνθρωποι του Τύπου, να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους και όχι να γίνονται στόχος..

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του, ο Μάριος Λώλος, χαρακτήρισε φαιδρή τη στάση της κυβέρνησης καθώς -όπως είπε- όταν παρεμποδίζεται η δουλειά ενός φωτογράφου ή φωτορεπόρτερ, παρεμποδίζεται η πληροφόρηση του κόσμου.

Κάτι, που μόνο απίθανο δε φαντάζει όταν τα ΜΑΤ, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα, χτυπούν άλλοτε στοχευμένα κι άλλοτε ερήμην με τα γκλομπ ή τις ασπίδες τους, ανθρώπους που διαμαρτύρονται ή επαγγελματίες του Τύπου, που προσπαθούν να μεταδώσουν την είδηση..

“Τα μάτια των ανθρώπων είναι οι φωτογράφοι” και η κυβέρνηση τους αγνοεί , πρόσθεσε ο Μ. Λώλος με θυμό και, αναφέρθηκε στο συνάδελφό του ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι από άνδρα των ΜΑΤ , την ώρα που προσπαθούσε να μεταδώσει την είδηση.
Κι όλα αυτά -λέει – θα μπορούσαν να αποφευχθούν σε μία συγκέντρωση περίπου 50 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ .

Στο κάτω- κάτω της γραφής, -συνέχισε- δεν ήταν καμμιά μαζική συγκέντρωση χιλιάδων ατόμων, όπου περιμένεις να συμβούν έκτροπα.
Για να καταλήξει λέγοντας, πως “δεν υπήρξε αφορμή για να προκληθούν επεισόδια.
Μόνο ένταση μεταξύ των συνδικαλιστών μεταξύ τους”..

Βρυχάται, επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση, αφήνει εκτεθειμένους , τους επαγγελματίες του κλάδου, και γίνονται βορά στην αδιαφορία και στις τακτικές των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα..

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στο ίδιο έργο θεατές για πολλοστή φορά!

Στην ίδια θέση και πάλι να καταγγέλλουμε τα αυτονόητα!

Στην ίδια θέση και πάλι οι συνάδελφοί μας που βρίσκονται στον δρόμο για να καταγράψουν ειδησεογραφικά γεγονότα, να γίνονται θύματα επίθεσης από άνδρες των ΜΑΤ χωρίς διάκριση.

Σήμερα το πρωί κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ σε συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Καποδιστρίου, φωτορεπόρτερ, δέχθηκαν επίθεση μαζί με τους συνδικαλιστές και ενώ δήλωναν φωνάζοντας συνεχώς την ιδιότητά τους , εκείνοι συνέχιζαν να τους χτυπούν με τις ασπίδες και τα γκλομπ.

Είναι απαράδεκτο να βρισκόμαστε κάθε φορά στο ίδιο σημείο, να καταγγέλλουμε και η ηγεσία του Υπουργείου να μας αγνοεί συστηματικά.

Επιτέλους οφείλει να πάρει θέση και να δώσει τις κατάλληλες εντολές, έτσι ώστε οι άνθρωποι του τύπου να μπορούν να κάνουν την δουλειά τους και όχι να γίνονται στόχος!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Μάριος Λώλος

Προηγούμενο άρθροΔανάη Κασίμη | Punk μέτρον άριστον
Επόμενο άρθροRadiohead | Idioteque
Είμαι δημοσιογράφος από πάντα. Και θα παραμείνω μέχρι τελευταίας πνοής. Εντάξει έκανα σύνταξη κι εκφώνηση δελτίων ειδήσεων σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, έκανα την αρχισυντάκτρια και τη ρεπόρτερ, έκανα τη διευθύντρια και μ' επιτυχία αλλά τι τα θες μάνα μου, ούτε λεφτά έβγαλα ούτε γκόμενο πρόλαβα να καπαρώσω.. Το να γράφω ήταν ψυχανάλυση, τρόπος διαφυγής από τον κόσμο του "αλλού ντ' αλλού" . Απεχθάνομαι τα πρέπει και τους κανόνες, αγανακτώ με τους ατσαλάκωτους ανθρώπους, τους φλύαρους, με μακιγιαρισμένες συμπεριφορές και ζωές. Έχω ψύχωση με τα σκυλιά κι ενίοτε είμαι κυκλοθυμική. Αλήθεια είναι, ότι πραγματικά δυνατός είναι αυτός που παραδέχεται τις αδυναμίες του. Το σημαντικότερο προσόν είναι να διαφέρεις από την μάζα, χωρίς όμως να την περιφρονείς.. Το' χεις;