ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΕΓΑΣΗΣ, ΕΝΟΨΗ!

Κοινοποιησεις

Επιμέλεια: Κάρυ Γκλεζάκου «ΕΝΟΙΚΟΣ»

Το τρισδιάστατα εκτυπωμένο σπίτι, που υπόσχεται να λύσει το πρόβλημα στέγης στις φτωχογειτονιές του κόσμου.

Βλέπεις ένα σπίτι , μικρό, συμαζεμμένο , very qute, μέχρι που καταλαβαίνεις πως είναι τρισδιάστατα εκτυπωμένο και γουρλώνεις τα μάτια από την έκπληξη!!

Το σπίτι αυτό, μπορεί να φαίνεται ένα συμβατικό τριάρι, (στο Ώστιν του Τέξας, αλλά η περιοχή δεν μας ενδιαφέρει στην προκειμένη) , ωστόσο κάθε άλλο παρά τέτοιο είναι..
Το σπίτι αυτό, «χτίστηκε» μέσα σε 48 ώρες από έναν γιγάντιο τρισδιάστατο εκτυπωτή. Ιθύνοντες νόες του επαναστατικού εγχειρήματος, είναι μία ΜΚΟ και μια κατασκευαστική εταιρία, που στόχο έχουν ν’ αξιοποιήσουν τη τεχνολογία ως κοινωνικό αγαθό, προσφέροντας στέγη σε αστέγους κι «εκτοπισμένους» απανταχού της γης.
Μη ξεχνάμε εξάλλου, πως πάνω από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι στον πλανήτη, δεν έχουν επαρκή και ασφαλή «στέγη».
Οι δύο εταιρείες, φιλοδοξούν να δώσουν λύση στην έλλειψη στέγασης, -«οικοδομώντας» τρισδιάστατα- κοινώς, εύκολα, γρήγορα και οικονομικά – το μέλλον εκατομμυρίων ανθρώπων..
Προηγούμενο άρθροVII/339 ΑΙΣΩΠΟΣ
Επόμενο άρθροΉρθε η άνοιξη και βγήκαν τα Μπαζούκια.
Είμαι δημοσιογράφος από πάντα. Και θα παραμείνω μέχρι τελευταίας πνοής. Εντάξει έκανα σύνταξη κι εκφώνηση δελτίων ειδήσεων σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, έκανα την αρχισυντάκτρια και τη ρεπόρτερ, έκανα τη διευθύντρια και μ' επιτυχία αλλά τι τα θες μάνα μου, ούτε λεφτά έβγαλα ούτε γκόμενο πρόλαβα να καπαρώσω.. Το να γράφω ήταν ψυχανάλυση, τρόπος διαφυγής από τον κόσμο του "αλλού ντ' αλλού" . Απεχθάνομαι τα πρέπει και τους κανόνες, αγανακτώ με τους ατσαλάκωτους ανθρώπους, τους φλύαρους, με μακιγιαρισμένες συμπεριφορές και ζωές. Έχω ψύχωση με τα σκυλιά κι ενίοτε είμαι κυκλοθυμική. Αλήθεια είναι, ότι πραγματικά δυνατός είναι αυτός που παραδέχεται τις αδυναμίες του. Το σημαντικότερο προσόν είναι να διαφέρεις από την μάζα, χωρίς όμως να την περιφρονείς.. Το' χεις;