Κοινοποιησεις

Love is fear / (Η αγάπη είναι ο φόβος)

Μια σύντομη κινούμενη ταινία βασισμένη στο ποίημα, που γράφτηκε από τον Μανώλη Αναγνωστάκη και συμπεριλήφθηκε στη συλλογή Εποχές 3 .

Αυτό το σύντομο κινούμενο κομμάτι φιλοδοξεί να εκφράσει τον αγώνα κάποιου να διατηρήσει τις ευαισθησίες αγνοώντας την σκληρότητα μέσα στην κοινωνία και να τονίσει τον διαχρονικό χαρακτήρα του ποιήματος μέσα από ένα σύγχρονο πρίσμα.

Το οπτικό μέρος αποτελείται από μια ακολουθία εικονογραφήσεων εμπνευσμένη από τα βασικά λόγια του ποιήματος και δημιουργημένη με υφές από βιβλία και χαρτί.
Οι λέξεις μεταφράζονται σε χαρακτήρες και αφηρημένα περιβάλλοντα που επιπλέουν στο κενό.

Τα διάφορα υλικά συνδέονται με γεγονότα κίνησης, που αντικατοπτρίζουν και ακολουθούν το ρυθμό του ποιήματος.
Η ηχητική λωρίδα έχει δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας καταγραφές φυσικών ήχων που αργότερα επεξεργάστηκαν από ψηφιακό εξοπλισμό.

Μέσω αυτής της μεθόδου επιχειρούμε να παράσχουμε μια σπονδυλική στήλη για την ιστορική καταγραφή του ποιητή, προκειμένου να ενισχυθεί η υφή του βίντεο.

Ο κύριος στόχος αυτού του κινούμενου κομματιού είναι να συνδυάσει το υπάρχον υλικό (γραπτή και προφορική γλώσσα) με εναλλακτικά και σύγχρονα μέσα (animation και sound) και να καλέσει το κοινό να διατηρήσει και να βιώσει το ποίημα χρησιμοποιώντας πολλαπλές αισθήσεις.

Poem/Voice by Manolis Anagnostakis (1925 – 2005)
Direction & Animation by Afroditi Bitzouni
Music & Sound Design by Kyriakos Charalampides & Giuliano Anzani
Powered by twelve-lab