Κοινοποιησεις
Σήμερα – Πήρε νέα διήμερη άδεια

Πρόκειται για την δεύτερη άδεια που παίρνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Δικαιωματικά, καθώς έχει συμπληρωθεί το χρονικό όριο που είναι απαραίτητο μετά την τελευταία του άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Πέρασε στην ελευθερία στις 9 το πρωί και θα επιστρέψει στο κελί σε δύο ημέρες, την ίδια ώρα.
Εξω από το “φράκτη” τον υποδέχθηκαν ο γιος του Έκτορας, η σύντροφός του Αγγελική Σωτηροπούλου και η δικηγόρος του κ. Κούρτοβικ.

Επίσης, είχαν συγκεντρωθεί συνάνθρωποί μας οι οποίοι όπως και την προηγούμενη φορά τον χαιρέτησαν.

Η δικηγόρος του η κ. Κούρτοβικ είπε ότι η άδεια του Δ. Κουφοντίνα είναι στα πλαίσια μιας κανονικότητας που ρυθμίζει ο νόμος. ”Εύχομαι ότι στο μέλλον θα το αντιληφθείτε ως μια κανονικότητα και δεν χρειάζεται να είστε εδώ”, είπε μεταξύ άλλων η δικηγόρος του Κουφοντίνα.

Και εσείς θα είστε καλύτερα, είπε η κ. Κούρτοβικ απευθυνόμενοι προς τους δημοσιογράφους. Είπε μάλιστα ότι τα ΜΜΕ τον δικάζουν ξανά και ξανά «όσα ισόβια και αν του βάλλεται, μία ζωή έχει».

Ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια Δημήτρης Κουφοντίνας είχε λάβει την πρώτη του άδεια, μετά την καταδίκη του, τον Νοέμβριο του 2017.

Από την άλλη πλευρά.
Η χορήγηση άδειας είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την Αντιπολίτευση και τις Η.Π.Α.
ΟυάσιγκτονΚαταδίκασε εκ νέου το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Την απόδοση διήμερης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα,
επισημαίνοντας ότι οι καταδικασθέντες τρομοκράτες δεν δικαιούνται διακοπές από την φυλακή.

Ας σημειωθεί ότι η Χέδερ Νάουερτ, είχε σχολιάσει την περασμένο Νοέμβριο στην πρώτη αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρντμεντ πως όταν είχε δοθεί άδεια στον Χριστόδουλο Ξηρό, δεν είχε επιστρέψει στην φυλακή.

Τη χορήγηση άδειας στον Δ. Κουφοντίνα έχει αποδοκιμάσει και ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ.

Μπακογιάννη: Βάναυση προσβολή του κοινού περί δικαίου αίσθημα, η άδεια στον Κουφοντίνα

Τη διήμερη άδεια που χορηγήθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα σχολιάζει με ανάρτηση της στο twitter η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

«Ο Δ. Κουφοντίνας για δεύτερη φορά βγαίνει αύριο από τη φυλακή. Όσες φορές και αν βγει η ελληνική κοινωνία και το περί δικαίου αίσθημα θα συνεχίσει να προσβάλλεται βάναυσα. Οι οικογένειες των θυμάτων δεν θα ξεχάσουμε ποτέ και ξέρουμε ότι δεν είμαστε μόνοι» έγραψε η κ. Μπακογιάννη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κουφοντίνας παραδόθηκε στις αρχές ασφαλείας στις 5 Σεπτεμβρίου 2002, δηλώνοντας ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δράση της 17Ν.