Κοινοποιησεις
Από Αναρχική Ομοσπονδία – 28/02/2018

Έχουμε να δηλώσουμε, τόσο σε αυτούς που κάθονται στους κρατικούς τους θώκους, όσο και στα δικαστικά τους επιτελεία, πως το κόψιμο της κλωστής που κρατά στη ζωή τον Κ. Γιαγτζόγλου, θα ανοίξει διάπλατα τους ασκούς του Αιόλου. Και αυτή θα είναι μια ώρα δύσκολη για αυτούς που παίζουν εκδικητικά με τις ζωές των πολιτικών κρατουμένων.

Το Σάββατο 24/2, λίγο πριν τις 07:00 το πρωί, μονάδα των ΕΚΑΜ εισέβαλε στο κελί του πολιτικού κρατούμενου Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου, στην Α’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, όπου τον είχαν μεταγάγει για την περάτωση δικαστικών υποχρεώσεων από άλλη υπόθεσή του που εκκρεμεί. Αφού τον ξυλοκόπησαν, τον μετήγαγαν υπό καθεστώς απαγωγής και τρομοκράτησης στις φυλακές Λάρισας, ενώ ο ίδιος ήταν ημιλιπόθυμος, αποστερώντας του μέχρι και τα προσωπικά του αντικείμενα, καθώς και τα φάρμακά του.

Ο Κ. Γιαγτζόγλου έχει ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 21/2 και απεργία δίψας από τις 25/2, αιτούμενος τη μεταγωγή του από τις φυλακές Λάρισας στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο εγκλεισμός του στις φυλακές Λάρισας αντίκειται στο ίδιο το νομικό πλαίσιο, που ρητά υπαγορεύει πως όσοι συλλαμβάνονται στην Αθήνα, μεταβαίνουν στη δικαστική φυλακή Κορυδαλλού, όπου κρατούνται οι υπόδικοι. Έτσι, πέρα από τη συνθήκη του εγκλεισμού, ο ίδιος έρχεται αντιμέτωπος και με την αποξένωση από τον κοινωνικό του περίγυρο, αλλά και από τους συνηγόρους υπεράσπισής του, καθώς οι χιλιομετρικές αποστάσεις και τα συναφή οικονομικά έξοδα διαγράφουν για τον ίδιο μια συνθήκη τεχνητής απομόνωσης.

Μόλις έγινε γνωστή η βίαιη και εκδικητική μεταχείρισή του από τα ΕΚΑΜ, ξέσπασαν αμέσως κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες σε πολλές φυλακές ανά την επικράτεια, συμπεριλαμβανομένων και των φυλακών Κορυδαλλού. Ταυτόχρονα, στις 24/2, η συγκέντρωση αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, χτυπήθηκε από τα ΜΑΤ, που πραγματοποίησαν 5 προσαγωγές, 4 εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις με κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Στις 28/2 ο Κ. Γιαγτζόγλου υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο στο κελί του και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας. Η υγεία του είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη και η κατάστασή του εξαιρετικά κρίσιμη, λόγω της φυσικής του εξάντλησης. Η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών δε συνεδρίασε τη Δευτέρα, όπως “υποσχέθηκε” το Υπουργείο Δικαιοσύνης, παρά τις πιέσεις των κρατουμένων. Σε επικοινωνία του με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Κ. Γιαγτζόγλου πληροφορήθηκε πως το αίτημα του Κ. Γιαγτζόγλου για μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού θα εξεταστεί την Παρασκευή, καθώς η αρμόδια επιτροπή “αδυνατεί” να συνεδριάσει νωρίτερα. Το κράτος παίζει με τη ζωή ενός πολιτικού κρατούμενου, τη στιγμή που αυτή κρέμεται από μια λεπτή κλωστή. Η φυσική εξόντωση του Κ. Γιαγτζόγλου είναι ο κρατικός ρεβανσισμός επί το έργον, με σαφείς δολοφονικές επιδιώξεις.

Η περίπτωση μεταχείρισης του Κ. Γιαγτζόγλου σχηματοποιεί την υπαγωγή του σε ένα ιδιότυπο καθεστώς εξαίρεσης, καθώς μέχρι και οι ίδιες οι νομικές διατάξεις της αστικής δημοκρατίας γίνονται κουρέλι, ώστε να καμφθούν οι αντιστάσεις και το φρόνημα όσων αντιμάχονται τη βία και την αδικία του κράτους και του κεφαλαίου, όσων αποφάσισαν να σηκώσουν το γάντι απέναντι στην κρατική εξουσία και τη φαινομενική παντοδυναμία της. Τα παραμύθια περί της προοδευτικής αριστεράς, της υπέρμαχου των δημοκρατικών δικαιωμάτων και του ανθρωπισμού, είναι «ιστορίες για αγρίους», που πλέον δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ούτε για ψηφοθηρικούς σκοπούς. Δεν έχουμε καμία αυταπάτη για τον θεσμικό ρόλο που επιτελεί ο εκάστοτε διαχειριστής της κρατικής εξουσίας, είτε είναι δεξιών καταβολών, είτε αριστερών. Αυτοί που αποτελούν το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου, οι κάθε λογής κρατιστές, θα μας βρίσκουν διαρκώς απέναντί τους, όσο χτυπούν ανελέητα τον κόσμο του αγώνα, όσο συνεχίζουν να λεηλατούν την κοινωνική πλειοψηφία, όσο συνεχίζει να υπάρχει καταπίεση και εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Οι φυλακές είναι τα κολαστήρια της αστικής δημοκρατίας. Είναι οι τόποι όπου η βία και η επιβολή του κυρίαρχου συστήματος αποτελούν καθημερινότητα για τους έγκλειστους. Είναι οι αποθήκες στις οποίες σωρεύονται όσοι περισσεύουν από τον παραγωγικό σχεδιασμό του κεφαλαίου, καθώς και αγωνιστές που αντιπαρατίθενται με την κυριαρχία, με σκοπό την ανατροπή της. Στις φυλακές, εντείνονται οι μεθοδευμένες διαδικασίες πειθάρχησης, υπακοής και εμπέδωσης των κυρίαρχων κοινωνικών και παραγωγικών σχέσεων. Επιχειρείται η βίαιη -άλλοτε με τη χρήση ψυχολογικής και άλλοτε με τη χρήση φυσικής βίας- απόσπαση της συναίνεσης των φυλακισμένων στην τυραννία του κράτους και του κεφαλαίου. Ταυτόχρονα, όμως, φοβερίζουν και τους εκτός των τειχών. Τους δείχνουν τι τους περιμένει αν σκεφτούν να τα βάλουν με το κράτος, το κεφάλαιο και τους επικουρικούς μηχανισμούς τους.

Εκεί όπου η ανθρωπινότητα ισοπεδώνεται, εκεί, στις κάθε λογήςφυλακές, είναι που κλείνουν οι κουρτίνες της αστικής δημοκρατίας· εκεί είναι που εφαρμόζεται με τον πιο εφιαλτικό τρόπο ο κοινωνικός δαρβινισμός· εκεί κάνει επίδειξη δύναμης το κράτος· εκεί τα κάγκελα της φυλακής ποτίζονται ενίοτε με αίμα. Ήδη τον τελευταίο μήνα 4 κρατούμενοι «βρέθηκαν» νεκροί στα κελιά τους δια «αγνώστους» αιτίας.

Δε μπορούμε όμως να σιωπήσουμε μπροστά στην αδικία, την εκμετάλλευση και την καταπίεση. Δεν μπορούμε να αδιαφορήσουμε μπροστά στη βαρβαρότητα. Η εξόφθαλμη και εκδικητική επίθεση των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους μας γεμίζει με οργή. Η οργή μας αυτή διοχετεύεται στην ταξική και κοινωνική σύγκρουση των από τα κάτω απέναντι στους προνομιούχους και τους ισχυρούς. Αυτήν την σύγκρουση οφείλουμε να οξύνουμε ενώπιον του επελαύνοντα κρατικού και καπιταλιστικού ολοκληρωτισμού, ενώπιον της σκλήρυνσης της καταστολής και των συνθηκών εγκλεισμού.

Η αλληλεγγύη είναι το ισχυρότερο όπλο των καταπιεσμένων στον αγώνα τους ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο. Την αλληλεγγύη μας την εκφράζουμε αμέριστα τόσο στους κρατούμενους στα κολαστήρια ανά την ελλαδική επικράτεια, που μάχονται ενάντια στον νέο σωφρονιστικό και ποινικό κώδικα, όσο και στον αναρχικό Κ. Γιαγτζόγλου, ο οποίος βάλλεται εκδικητικά από την κρατική καταστολή.

Έχουμε να δηλώσουμε, τόσο σε αυτούς που κάθονται στους κρατικούς τους θώκους, όσο και στα δικαστικά τους επιτελεία, πως το κόψιμο της κλωστής που κρατά στη ζωή τον Κ. Γιαγτζόγλου, θα ανοίξει διάπλατα τους ασκούς του Αιόλου. Και αυτή θα είναι μια ώρα δύσκολη για αυτούς που παίζουν εκδικητικά με τις ζωές των πολιτικών κρατουμένων.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΓΙΑΓΤΖΟΓΛΟΥ

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ 4 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 24/2

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ.

Αναρχική Ομοσπονδία