Κοινοποιησεις

Επιμέλεια: Κάρυ Γκλεζάκου

Συνεχίζει τις προκλήσεις απέναντι στην Ελλάδα ο  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον Τούρκο πρόεδρο να δηλώνει σήμερα ότι η Σμύρνη κάηκε από Έλληνες στρατιώτες «την ώρα που υποχωρούσαν».

«Δουλεύουμε για την Τουρκία.
Η άνοδος της εμπορικής ζωής της Σμύρνης, είναι μια ένδειξη για την εμπορική δύναμη της Τουρκίας.
Η Σμύρνη κάηκε από Έλληνες στρατιώτες την ώρα που υποχωρούσαν» είπε ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκστρατείας στη Σμύρνη.

Μάλιστα, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ο Ερντογάν, φέρεται να είπε πως «τα πιο μεγάλα χτυπήματα τα έχουν κάνει αυτοί που θεωρούν τον εαυτό τους πολιτισμένο σε αυτή τη γεωγραφική περιοχή».

«Μην κοιτάτε που λένε ότι το έκαναν οι Τούρκοι», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος, πάντα σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.

Προηγούμενο άρθρο“Γιουσουρούμ”, στην υπόγα του Νικόλα.. Χρήστος Ζυγομαλάς
Επόμενο άρθροTruman Capote (2005)
ΚΑΡΥ ΓΚΛΕΖΑΚΟΥ
Είμαι δημοσιογράφος από πάντα. Και θα παραμείνω μέχρι τελευταίας πνοής. Εντάξει έκανα σύνταξη κι εκφώνηση δελτίων ειδήσεων σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, έκανα την αρχισυντάκτρια και τη ρεπόρτερ, έκανα τη διευθύντρια και μ' επιτυχία αλλά τι τα θες μάνα μου, ούτε λεφτά έβγαλα ούτε γκόμενο πρόλαβα να καπαρώσω.. Το να γράφω ήταν ψυχανάλυση, τρόπος διαφυγής από τον κόσμο του "αλλού ντ' αλλού" . Απεχθάνομαι τα πρέπει και τους κανόνες, αγανακτώ με τους ατσαλάκωτους ανθρώπους, τους φλύαρους, με μακιγιαρισμένες συμπεριφορές και ζωές. Έχω ψύχωση με τα σκυλιά κι ενίοτε είμαι κυκλοθυμική. Αλήθεια είναι, ότι πραγματικά δυνατός είναι αυτός που παραδέχεται τις αδυναμίες του. Το σημαντικότερο προσόν είναι να διαφέρεις από την μάζα, χωρίς όμως να την περιφρονείς.. Το' χεις;