Κοινοποιησεις

Επιμέλεια: Κάρυ Γκλεζάκου “ΕΝΟΙΚΟΣ”

Το.. θεό της δεν είχε μία νεαρή Κύπρια  ή οποία «τόλμησε» ν’ ανάψει τσιγάρο  από το Άγιο Φως, σε εκκλησία  της επαρχίας  της Λεμεσού.
Μετά από σύσκεψη της Συνοδικής επιτροπής,  αποφασίστηκε ο.. αφορισμός της κοπέλας   κι όπως ανακοινώθηκε, η αποκοπή της  νεαράς νεανίδος, από τους κόλπους της εκκλησίας, θα ισχύει μέχρις ότου ,«ζητήσει το έλεος του Θεού» !!
Και ακάθεκτη η ανακοίνωση της επιτροπής, συνεχίζει αναφέροντας  πως η αμαρτωλή κορασίδα,  θα πρέπει να ανανήψει, αποκηρύξει  τις πλάνες και  τις κακοδοξίες, ζητώντας το έλεος του θεού.
Περιττό να αναφέρω πως η.. αμαρτωλή δεν πρέπει να κατάλαβε ..χριστό  από τα λεγόμενα της Συνοδικής Επιτροπής καθώς το μόνο που δήλωσε μετά το σάλο που ξέσπασε στη μεγαλόνησο, ήταν «Θκιάολε Μαύρε, πκιον ούτε ένα τσιάρον εν μπορούμε να πιούμε με την ησυχία μας»
Η Συνοδική Επιτροπή κατέληξε στον αφορισμό, για το χλευαστικό τρόπο αναφοράς στην πίστη, τα ήθη και τις παραδόσεις καθώς και για την αήθη συμπεριφορά της απέναντι στα ιερά και τα όσια.
Την κάλεσε επίσης ν’ αναλογιστεί τις ευθύνες της απέναντι στο Θεό και τους ανθρώπους και μακρυά από κάθε έπαρση και περιαυτολογία, να εγκύψει με ταπείνωση στη διαδασκαλία του Ευαγγελίου και στο ήθος της Εκκλησίας!
Φανερά εκνευρισμένη η.. «αμαρτωλή»,  υπογράμμισε πως όσα λένε είναι ακαταλαβίστικα
προσθέτοντας  ότι « απλά δεν έβρισκα τσιακματζιην. Θκιάολε μαύρε, ούτε ένα τσιάρον εν μπορούμε να πιούμε με την ησυχία μας. Παρετάτε με»

Βέβαια, δεν μπορώ να μην αναφέρω  πως η Κλήρος, εξαντλεί την αυστηρότητά του σε ανθρ’ωπους όπως ο μέγιστος Καζαντζάκης  και κάτι ανώριμα κορίτσια σα τη νεαρή Κυπριοπούλα  αλλά  τους άθλιους βιαστές  και κατά συρροήν δολοφόνους , απλώς τους απομονώνει  για λίγο σε κάποιο μοναστήρι  με τη «δυσβάσταχτη ποινή» να μην τους επιτρέπεται να εξομολογούν.
ΤΡΑΓΙΚΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ..

Προηγούμενο άρθροΤην λένε Έυα
Επόμενο άρθροΑ-Ντεπή-Θεση | ΝΤΕΠΗ ΧΑΤΖΗΚΑΜΠΑΝΗ
ΚΑΡΥ ΓΚΛΕΖΑΚΟΥ
Είμαι δημοσιογράφος από πάντα. Και θα παραμείνω μέχρι τελευταίας πνοής. Εντάξει έκανα σύνταξη κι εκφώνηση δελτίων ειδήσεων σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, έκανα την αρχισυντάκτρια και τη ρεπόρτερ, έκανα τη διευθύντρια και μ' επιτυχία αλλά τι τα θες μάνα μου, ούτε λεφτά έβγαλα ούτε γκόμενο πρόλαβα να καπαρώσω.. Το να γράφω ήταν ψυχανάλυση, τρόπος διαφυγής από τον κόσμο του "αλλού ντ' αλλού" . Απεχθάνομαι τα πρέπει και τους κανόνες, αγανακτώ με τους ατσαλάκωτους ανθρώπους, τους φλύαρους, με μακιγιαρισμένες συμπεριφορές και ζωές. Έχω ψύχωση με τα σκυλιά κι ενίοτε είμαι κυκλοθυμική. Αλήθεια είναι, ότι πραγματικά δυνατός είναι αυτός που παραδέχεται τις αδυναμίες του. Το σημαντικότερο προσόν είναι να διαφέρεις από την μάζα, χωρίς όμως να την περιφρονείς.. Το' χεις;