Κοινοποιησεις

Επιμέλεια: Κάρυ Γκλεζάκου

Στο πρόσωπο ενός  14χρονου  μαθητή εξάντλησε  την αυστηρότητά του ένας ελεγκτής του προαστικού, όταν διαπίστωσε ότι του έλειπαν 10 λεπτά  ώστε  ν ’αγοράσει το εισιτήριό του αναγκάζοντάς τον να κατέβει από το συρμό.
Η  μητέρα του νεαρού μαθητή, Βιβιάνα  Θεοδωρακοπούλου, διευκρίνησε πως καμμία σχέση δεν είχε η αναγκαστική αποβίβαση με το νέο καθεστώς και την επιβολή προστίμου.
«Ήταν απολύτως σαφές ότι αν είχε τα 10 λεπτά, θα συνέχιζε κανονικά μέχρι το Ρίο, όπου τον περίμενα», πρόσθεσε η μητέρα του μαθητή..
Βέβαια, στην εύλογη ερώτηση, αν προθυμοποιήθηκε κάποιος από τους συνεπιβάτες να συμπληρώσει το ποσόν, η κ Θεοδωρακοπούλου απάντησε πως εκείνη την ώρα  (15.30 μμ) το βαγόνι ήταν σχεδόν άδειο  κι όσοι υπήρχαν στο βάθος, δεν κατάλαβαν τι συμβαίνει
Ο.. σπλαχνικός ελεγκτής, δε δίστασε να κατεβάσει το 14χρονο παιδί, στο σταθμό της Αγυιάς.
Μια περιοχή που ο μικρός δε γνώριζε με αποτέλεσμα να πανικοβληθεί καθώς δεν ήξερε ούτε που να πάει ούτε χρήματα είχε πάνω του.
Φανταστείτε τώρα την μάνα να είναι  ήσυχη ότι  το παιδί της είναι στο τραίνο κι έρχεται εκεί που το περιμένεις κι αυτό να βρεθεί ξαφνικά κάπου αλλού χωρίς να μπορεί να επικοινωνήσει μαζί της..
Αγαναχτισμένη  με τον ελεγκτή η μητέρα του 14χρονου,  προσθέτει  «ας μ’ έπαιρνε ένα τηλέφωνο, ας μου’λεγε να τον περιμένω στη στάση να του πληρώσω το δεκάλεπτο, ας του έριχνε και πρόστιμο.
Αλλά όχι να κατεβάσει κάτω ένα ανήλικο παιδί, για δέκα λεπτά ή για οποιονδήποτε λόγο”.

Σημειώνεται, πως η κ. Θεοδωρακοπούλου, συμπλήρωσε μία φόρμα παραπόνων του ΟΣΕ αλλά μέχρι τώρα δεν έχει πάρει απάντηση..

Προηγούμενο άρθροSpotlight | Όλα στο φως (2015)
Επόμενο άρθροShe Lost Control | Joy Division
ΚΑΡΥ ΓΚΛΕΖΑΚΟΥ
Είμαι δημοσιογράφος από πάντα. Και θα παραμείνω μέχρι τελευταίας πνοής. Εντάξει έκανα σύνταξη κι εκφώνηση δελτίων ειδήσεων σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, έκανα την αρχισυντάκτρια και τη ρεπόρτερ, έκανα τη διευθύντρια και μ' επιτυχία αλλά τι τα θες μάνα μου, ούτε λεφτά έβγαλα ούτε γκόμενο πρόλαβα να καπαρώσω.. Το να γράφω ήταν ψυχανάλυση, τρόπος διαφυγής από τον κόσμο του "αλλού ντ' αλλού" . Απεχθάνομαι τα πρέπει και τους κανόνες, αγανακτώ με τους ατσαλάκωτους ανθρώπους, τους φλύαρους, με μακιγιαρισμένες συμπεριφορές και ζωές. Έχω ψύχωση με τα σκυλιά κι ενίοτε είμαι κυκλοθυμική. Αλήθεια είναι, ότι πραγματικά δυνατός είναι αυτός που παραδέχεται τις αδυναμίες του. Το σημαντικότερο προσόν είναι να διαφέρεις από την μάζα, χωρίς όμως να την περιφρονείς.. Το' χεις;