Κοινοποιησεις

Οι «Γυναίκες από Χώμα» συνεχίζονται.

Μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η παράσταση του έργου «Γυναίκες από χώμα», σε σύνθεση κειμένων και σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη, στον Πολυχώρο Vault, συνεχίζεται από την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου και κάθε Τετάρτη στις 7μμ για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Έξι χρόνια μετά τη διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών, τέσσερις νεαρές ηθοποιοί της θεατρικής ομάδας «Ανδρομέδα», οι Ντίνα Κούκου, Φανή Γρύλλη, Σοφία Ρούβα και Αναστασία Τσούτση, από κοινού με την Έφη Σισμανίδου, γίνονται οι «Γυναίκες από Χώμα» κι αφηγούνται τις ιστορίες και τις μαρτυρίες τους, σε ένα έργο, που συνέθεσε και σκηνοθέτησε ο Κοραής Δαμάτης.

H Mαρία Ψαρούδη γράφει για την παράσταση:

«Η παράσταση που είχαμε την τύχη και τη χαρά να παρακολουθήσουμε καθηλώνει τον θεατή τόσο με τη δύναμη του λόγου όσο και με τη δύναμη και τη δεινότητα των εκφραστικών μέσων των πέντε ελπιδοφόρων για τη θεατρική τέχνη ηθοποιών που αποτελούν τη θεατρική ομάδα ”Ανδρομέδα”. Οι πέντε αυτές γυναίκες, τις αναφέρω αλφαβητικά, η Φανή Γρύλλη, η Ντίνα Κούκου, η Σοφία Ρούβα, η Έφη Σισμανίδου και η Αναστασία Τσούτση, μας ξαναθύμισαν την ουσία της θεατρικής τέχνης, της θεατρικής πράξης. Τα εκφραστικά τους μέσα, σε αξιοσημείωτη εγρήγορση, μας έκαναν να κρατάμε την ανάσα για να μη χαθεί ούτε δευτερόλεπτο η μαγεία της θεατρικής πράξης. Ο Κοραής Δαμάτης που πέρα από τη σκηνοθεσία, έκανε και τη σύνθεση των κειμένων, αλλά και τον σχεδιασμό των φωτισμών ( που ο ρόλος τους είναι άκρως λειτουργικός σε όλη τη διάρκεια της παράστασης), έδειξε ακόμα μια φορά στους θεατές που χρόνια τώρα παρακολουθούμε τις εξαιρετικές σκηνοθετικές του επιλογές, πως το να κάνεις θέατρο είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο που απαιτεί προσήλωση, ακρίβει α και συνέπεια. Οι μουσικοί διάλογοι και σχολιασμοί του Χρήστου Κότσι, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Παύλου Ιωάννου και το Hair Design του Ντάνιελ Αθανασίου ολοκλήρωσαν μια απόλυτα επιτυχημένη παράσταση.»

*Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων.

*Υποστηρίζεται, επίσης, από το Break the Chain, μία πρωτοβουλία του Εθνικού Εισηγητή για την καταπολέμηση του Human Trafficking, κ. Ηρακλή Μοσκώφ, σε συνεργασία με την πολιτιστική πλατφόρμα elculture.gr. Πρόκειται για μια συλλογική εκστρατεία κοινωνικής αφύπνισης, η οποία με όχημα την Τέχνη, τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση, στοχεύει στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και συμμετοχή του κοινού σε ένα κοινωνικό μέτωπο που εναντιώνεται στην εμπορία ανθρώπων και στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

*Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ.

Μελενίκου 26 (Γκάζι) Βοτανικός
Αθήνα
Κλήση 21 3035 6472