Κοινοποιησεις

Επιμέλεια: Κάρυ Γκλεζάκου

Το Παρίσι πάντα πρωτοπόρο κάνει πάλι τη διαφορά !
Talk of the town  έγινε πρόσφατα ένα κέντρο ευεξίας στη Γαλλική πρωτεύουσα, όπου είναι το πρώτο που καλεί γυμνιστές να συμμετάσχουν σε μια σειρά από αθλήματα, όπως γιόγκα, αερόμπικ στο νερό, κολύμβηση, αλλά κι άλλες αθλητικές δραστηριότητες.
Ακόμα και οι εκπαιδευτές κολύμβησης, προκαλούν εγκεφαλικά με την… απέριττη ενδυμασία τους.

Αυτές οι νέες συνεδρίες για γυμνιστές, έχουν ξεκινήσει από την «Paris Naturists’ Association», η οποία τώρα αναλαμβάνει την πισίνα Roger Le Gall, που βρίσκεται στο 12ο διαμέρισμα του Παρισιού, για δυο απογεύματα την εβδομάδα.

Ενώ τα μέλη επιτρέπεται να είναι γυμνά, οι πετσέτες πρέπει πάντα να χρησιμοποιούνται στον εξοπλισμό γυμναστικής και οι κολυμβητές πρέπει πάντα να φοράνε σκουφάκι κολύμβησης!

Και το καλύτερο όλων είναι πως το..χωριό του Οβελίξ, καλωσόρισε επίσης πρόσφατα το πρώτο γυμνό εστιατόριό του στην 12η συνοικία, όπου φιλοξενούνται μέχρι 40 γυμνοί επισκέπτες!!
Αυτό το ασυνήθιστο εστιατόριο ονομάζεται O’naturel και βρίσκεται στην 9 Rue de Gravelle σε μικρή απόσταση από το μετρό.

Βέβαια, αν είσαι σαν τον Οβελίξ, το βλέπω κομμάτι δύσκολο να κυκλοφορείς τσίτσιδος  σε γαλλικό εστιατόριο -ακόμα κι αν είναι γυμνιστών-!
Τι θα είναι; Διαφήμιση ή δυσφήμιση;
Για τη Γαλλία μιλάμε, ε;

Αν κι αυτή η τάση δεν ακολουθείται ως πρακτική στη σύγχρονη κοινωνία, ήταν κοινή στην αρχαία Ελλάδα.
Οι αρχαίοι Έλληνες αγωνίζονταν γυμνοί όχι μόνο για να επιδείξουν το φυσικό τους κάλλος αλλά και για να αποτίσουν φόρο τιμής στο θεό Δία, εντυπωσιάζοντάς τον με την εκπαίδευση και την φυσική τους κατάσταση.

Αυτή η παράδοση, εντοπίζεται άλλωστε και στην ετυμολογία της λέξης «γυμναστήριο» που συνδέεται με τη λέξη «γυμνός».
Βασιζόμενα σ’ αυτήν την πλούσια κληρονομιά, τα μέλη της Ένωσης, ισχυρίζονται ότι η πρωτοβουλία προσφέρει μια επιστροφή στην προέλευσή μας, μια απελευθέρωση από τους υλικούς περιορισμούς της σύγχρονης κοινωνίας.
Σημειώνεται ότι συνολικά  στη Γαλλία, υπάρχουν περίπου 460 μέρη που προορίζονται για «γυμνή απόλαυση», συμπεριλαμβανομένων 155 σημείων κατασκήνωσης και 73 παραλιών.
Περισσότεροι από 2,6 εκατομμύρια άνθρωποι στη Γαλλία έχουν κάνει τον γυμνισμό μια τακτική συνήθεια, σύμφωνα με τον σύνδεσμο France 4 Naturisme, καθιστώντας την ιδέα ενός εστιατορίου για γυμνιστές, λογική προσθήκη.

Προηγούμενο άρθροΟΙ ΑΦΕΛΕΙΣ ΘΡΗΣΚΟΙ ΤΩΝ 3,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΤΗΣΙΩΣ
Επόμενο άρθροΕίναι πολλοί | Ανέστης Ευαγγέλου
ΚΑΡΥ ΓΚΛΕΖΑΚΟΥ
Είμαι δημοσιογράφος από πάντα. Και θα παραμείνω μέχρι τελευταίας πνοής. Εντάξει έκανα σύνταξη κι εκφώνηση δελτίων ειδήσεων σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, έκανα την αρχισυντάκτρια και τη ρεπόρτερ, έκανα τη διευθύντρια και μ' επιτυχία αλλά τι τα θες μάνα μου, ούτε λεφτά έβγαλα ούτε γκόμενο πρόλαβα να καπαρώσω.. Το να γράφω ήταν ψυχανάλυση, τρόπος διαφυγής από τον κόσμο του "αλλού ντ' αλλού" . Απεχθάνομαι τα πρέπει και τους κανόνες, αγανακτώ με τους ατσαλάκωτους ανθρώπους, τους φλύαρους, με μακιγιαρισμένες συμπεριφορές και ζωές. Έχω ψύχωση με τα σκυλιά κι ενίοτε είμαι κυκλοθυμική. Αλήθεια είναι, ότι πραγματικά δυνατός είναι αυτός που παραδέχεται τις αδυναμίες του. Το σημαντικότερο προσόν είναι να διαφέρεις από την μάζα, χωρίς όμως να την περιφρονείς.. Το' χεις;