Κοινοποιησεις

Ο Μίκαελ και η Ντάφνα μαθαίνουν ότι ο γιος τους πέθανε ενώ υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία.

Ο Michael γίνεται ολοένα και πιο μελαγχολικός και οργισμένος όταν έρχεται αντιμέτωπός με τους πενθούντες συγγενείς και καλοπροαίρετους γραφειοκράτες του στρατού.

Ενώ, η σύζυγός του ξεκουράζεται, ο Michael μέσα σε μια θύελλα οργής βιώνει μια από τις ανατροπές της ζωής που αντιπαρατίθεται με τις σουρεαλιστικές στρατιωτικές εμπειρίες του γιου του.

Σινεμά καίριο, ρεαλιστικό.

Tα μηνύματά του σημαντικά.

Μια τολμηρή ματιά στην απώλεια.

Ο Samuel Maoz σκηνοθετεί αριστοτεχνικά αποδομώντας τα καθημερινά προβλήματα και το σουρεαλισμό που ακολουθούν ένα τραγικό γεγονός.

Ο ίδιος δηλώνει:

«Ο Αϊνστάιν είπε ότι η σύμπτωση είναι ο τρόπος που ο Θεός παραμένει ανώνυμος.
Το Foxtrot είναι ο χορός ενός ανθρώπου με τη μοίρα του.
Είναι μια φιλοσοφική παραβολή που προσπαθεί να αποδομήσει αυτή την αόριστη έννοια που ονομάζεται “τύχη” μέσα από μια ιστορία για έναν πατέρα και τον γιο του.
Είναι μακρυά ο ένας από τον άλλο, αλλά παρά την απόσταση και τον απόλυτο διαχωρισμό μεταξύ τους – αλλάζουν ο ένας το πεπρωμένο του άλλου.
Η πρόκληση που έθεσα για τον εαυτό μου ήταν να αντιμετωπίσουμε το χάσμα ανάμεσα στα πράγματα που ελέγχουμε και εκείνα που είναι πέρα από τον έλεγχό μας.
Κάποιες στιγμές, επέλεξα να συνδυάσω την κριτική με την συμπόνια.
Σε άλλες στιγμές, ο τόνος είναι ειρωνικός, αλλά αποστασιοποιημένος από το χρόνο και τον τόπο.
Το επίκεντρο της ταινίας δεν είναι τα συμπτώματα, αλλά η φιλοσοφική ιδέα, η ψυχολογική κατάσταση των χαρακτήρων και ο τρόπος με τον οποίο ασχολούνται με την αγάπη και τον πόνο

Παραγωγή: Ισραήλ – Ελβετία – Γερμανία – Γαλλία
Σκηνοθεσία: Σάμουελ Μαόζ

Πρωταγωνιστούν: Λιόρ Ασκενάζι, Σάρα Άντλερ, Γιονατάν Σιράι