Κοινοποιησεις

Ταξιδεύουν τα βιβλία κι ένα, ένα μπαίνουν στα ράφια των βιβλιοπωλείων.
Τους χαζεύω να τα τοποθετούν.
Τα πιάνουν προσεκτικά, τα κοιτάζουν, τους χαμογελούν καμμιά φορά ή και τους μιλούν ακόμα.

Εξυπηρετούν με χαρά κι απαντούν στις ερωτήσεις των αχόρταγων με το διάβασμα πελατών του βιβλιοπωλείου κάθε ηλικίας.

Τα βιβλία, οι φιγούρες των ανθρώπων, αλλά και όλη η ατμόσφαιρα γενικά γύρω μου, δίνουν την εντύπωση πώς δεν βρίσκεσαι σε μια σουρεάλ πόλη, όπως είναι τώρα η Αθήνα, αλλά κάπου αλλού.

«Αυτό το βιβλίο, ναι, να σας πω γι ‘αυτό το βιβλίο…

Το βιβλιοπωλείο Πολιτεία, είναι αγαπημένο, υπάρχει χρόνια και αν ρωτήσεις τους ευγενείς πωλητές θα σου πουν για τα διαμάντια που υπάρχουν εκεί μέσα, απούλητα, όχι για πολύ ακόμα κι ο λόγος είναι πώς δύσκολα μετά την εξάντλησή τους μπορεί να ξανατυπωθούν.

Η μέρα σήμερα ήταν παραπάνω από καλή για βόλτα στο κέντρο.
Και χαιρόμουν πολύ που ανακάλυψα από τον ευγενέστατο υπάλληλο, στην είσοδο 2 του βιβλιοπωλείου, τους παρακάτω τίτλους και μπορώ τώρα να τους μοιραστώ μαζί σας.

Ειδικά όταν του ζήτησα να κάνει μια λίστα από βιβλία-πρόταση, δε μου αρνήθηκε κι άρχισε να μου κατεβάζει δεκάδες από αυτά κι εγώ να τα φωτογραφίζω επί τόπου.

(τα φωτογραφημένα εξώφυλλα είναι οι προτάσεις του εξυπηρετικού υπαλλήλου).

Κάνουμε δώρο βιβλία κι αυτές της γιορτές

(ευχαριστούμε το βιβλιοπωλείο Πολιτεία απευθυνόμενοι στον ευγενικό της υπάλληλο)

Προηγούμενο άρθροMy Funny Valentine – Torino 1959 | Chet Baker
Επόμενο άρθροΔεν αγαπώ και τόσο τα παιδιά σου Ελευθερία | Όσκαρ Oυάιλντ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Μένει στα Εξάρχεια. Ζει στον πλανήτη του. Βλέπει φωτογραφικά (κυρίως ασπρόμαυρα) Γνωρίστηκε με τη φωτογραφία τον προηγούμενο αιώνα. Αγαπά τον Φρίντριχ Νίτσε για το "Η αισθητική είναι ανώτερη της ηθικής". Αγαπά τη λέξη ελευθερία και το ασπρόμαυρο πορτραίτο. Τα καρέ του Ντίνου Διαμαντόπουλου και τον Helmut Newton, εμμονικά. Συμφωνεί πώς ο χρόνος καταστρέφει τα πάντα, εκτός από το ουίσκι. Κι ότι κανείς δεν μπορεί να ξεγελάσει το θάνατο, παρά μόνο η ζωή. Είναι πεπεισμένος πώς η ζωή του είναι βασισμένη σε πραγματική ιστορία και πώς ο γιαλός είναι στραβός.