Κοινοποιησεις

Φωτογραφίες: Dan Kerin

Τη δεκαετία του εξήντα, ο αείμνηστος Graham Hannah, αποφάσισε να μείνει στη Ν. Ζηλανδία, με ντόπιους, οι οποίοι έχτισαν σπίτια τους  στις πλευρές των λόφων της ερήμου, πραγματοποιώντας ένα όνειρο!
Το δικό του, ήταν να δημιουργήσει μία παρόμοια διάταξη, στο αγρόκτημα των 15 στρεμμάτων που κατείχε.
“Έσκαψε την άκρη του λόφου αλλά παρέμεινε έτσι, ανεκμετάλλευτο για 20-30 χρόνια”..

Συλλέγοντας έπιπλα,  αντικείμενα που κέντριζαν τη αισθητική και το ενδιαφέρον του, συμπεριλαμβανομένου ενός.. κηροπηγίου, ο Graham πέρασε αρκετά  χρόνια κατασκευάζοντας το μαγευτικό καταφύγιο στην πλαγιά του λόφου και, μετά το πέρασμα του, η  κόρη του Jessie κι ο σύζυγός της, Craig, εκπλήρωσαν τ’ όνειρό του να μοιραστούν τη δημιουργία με άλλους..
Μέσα σ ’ένα  ονειρεμένο  και «μυσταγωγικό» περιβάλλον  που σε αναγκάζει να ταυτιστείς μαζί του, οι φιλοξενούμενοι, απολαμβάνουν πρωτίστως  γαλήνη, το ξύλο, την πέτρα και τα κεριά..
Εντυπωσιακό και το «σκηνικό»  για  φαγητό δίπλα στη λίμνη,  αφρόλουτρο  σε μια εξωτερική μπανιέρα με φως των κεριών ή πίνοντας.. κάτω από τις ιτιές .

Οι επισκέπτες μπορούν να βιώσουν διαφορετικές όψεις της Νέας Ζηλανδίας σ’ ένα μέρος, ανεξάρτητο.
Πουλιά, καγιάκ σε μια ιδιωτική παραλία, ανακαλύπτοντας τους αυτόχθονες μαορίδες της χώρας. Το πολιτιστικό κέντρο Maori του Rotorua, το οποίο φιλοξενεί γεωθερμικά θαύματα, όπως οι πισίνες με λάσπη που διοχετεύουν στο Te Puia, απέχει μόλις 25 λεπτά.