Κοινοποιησεις

Τα social media,έκαναν και πάλι το θαύμα τους, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δημοσίευση της ιστορίας ενός παμπάλαιου πατρινού εθίμου.


Καταργείται λοιπόν -σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Πάτρας, Κ. Πελετίδη, – από το επόμενο Πατρινό Καρναβάλι, το έθιμο της Γιαννούλας της Κουλουρού!
Πρόκειται για ένα «βάρβαρο» έθιμο πολλών ετών και αναφέρεται σε μία γυναίκα που στην ουσία αντιμετώπιζε ψυχολογικά και ψυχικά προβλήματα.
Μπορεί η Γιαννούλα η Κουλουρού να έχει εξελιχθεί σ’ έναν αστικό μύθο για την Πάτρα και να μην είναι πλέον στη ζωή, όμως η διακωμώδησή της, είναι σαν επιβραβεύει αυτό που γινόταν ενάντια στο πρόσωπό της, όσο ζούσε.

Ο δήμαρχος, Κώστας Πελτίδης, μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του ΣΟΨΥ πριν λίγες μέρες, συμφώνησε απόλυτα με τους ανθρώπούς του, λέγοντας χαρακτηριστικά  πως είχε υπόψιν του να ζητήσει  ο ίδιος από το Δ.Σ. του Καρναβαλικού Οργανισμού να μην ξαναγίνει η αναβίωση του εθίμου.
Του χρόνου λοιπόν, παύει η Γιαννούλα και θ’ αντικατασταθεί μ’ ένα άλλο έθιμο, μπας και αναπαυτεί εν τέλη, η έρμη η ψυχή της..

(Φωτογραφίες: Θανάσης Καρράς – Από το θεατρικό “Γιαννούλα” του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας – 2015)