Κοινοποιησεις

Επιμέλεια: Κάρυ Γκλεζάκου

Εγκαινιάστηκε στις 28 Φεβρουαρίου στο Άμστερνταμ, ο πρώτος διάδρομος σουπερμάρκετ χωρίς ίχνος πλαστικού, από την Ολλανδική αλυσίδα Σ/Μ Ekoplaza.
Στον εν λόγω διάδρομο, υπάρχουν  περισσότερα από 700 προϊόντα  χωρίς πλαστικές συσκευασίες!
Μία πρωτοβουλία που σχετίζεται άμεσα με την παγκόσμια ανησυχία για την πλαστική ρύπανση, βάση της οποίας,  τόσο οι επιχειρήσεις όσο και οι κυβερνήσεις καλούνται ν’ αλλάξουν άρδην  τις πολιτικές τους που αφορούν στα πλαστικά για να δείξουν υπευθυνότητα απέναντι στο περιβάλλον.
Βέβαια, αυτό ακούγεται οξύμωρο τη στιγμή που υπάρχουν εκατομμύρια πηγές μόλυνσης ή εσκεμμένης καταστροφής  του περιβάλλοντος που  οι πλαστικές συσκευασίες είναι ένας ψύλλος στ’ άχυρα της γης..
Οφείλουμε πάντως ν’ αναφέρουμε, πως σκοπός της συγκεκριμένης εταιρίας, είναι ν’ ανοίξει  τον ίδιο δρόμο και στα υπόλοιπα 74 καταστήματα που διαθέτει ευελπιστώντας σ’ ένα ευρωπαϊκό
-πρωτίστως- ντόμινο..

Προηγούμενο άρθροΥπάρχουν τελικά άνθρωποι..
Επόμενο άρθροΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΤΕΡΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ
Είμαι δημοσιογράφος από πάντα. Και θα παραμείνω μέχρι τελευταίας πνοής. Εντάξει έκανα σύνταξη κι εκφώνηση δελτίων ειδήσεων σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, έκανα την αρχισυντάκτρια και τη ρεπόρτερ, έκανα τη διευθύντρια και μ' επιτυχία αλλά τι τα θες μάνα μου, ούτε λεφτά έβγαλα ούτε γκόμενο πρόλαβα να καπαρώσω.. Το να γράφω ήταν ψυχανάλυση, τρόπος διαφυγής από τον κόσμο του "αλλού ντ' αλλού" . Απεχθάνομαι τα πρέπει και τους κανόνες, αγανακτώ με τους ατσαλάκωτους ανθρώπους, τους φλύαρους, με μακιγιαρισμένες συμπεριφορές και ζωές. Έχω ψύχωση με τα σκυλιά κι ενίοτε είμαι κυκλοθυμική. Αλήθεια είναι, ότι πραγματικά δυνατός είναι αυτός που παραδέχεται τις αδυναμίες του. Το σημαντικότερο προσόν είναι να διαφέρεις από την μάζα, χωρίς όμως να την περιφρονείς.. Το' χεις;