Άθικτοι (2011) | Intouchables

Κοινοποιησεις

H ταινία είναι η προσωποποίηση αυτής ακριβώς της λέξης – Xαρμολύπη .

Μπορεί η καθηλωτική ασθένεια ενός ανθρώπου να νικηθεί από το χαμόγελο που του προσφέρει καθημερινά ο ογκώδης τύπος που έχει αναλάβει τη φροντίδα του?

Η απάντηση είναι πως μπορεί.

Το σενάριο βασίζεται στην πραγματική ιστορία του Φιλίπ, ενός δισεκατομμυριούχου αριστοκράτη, ο οποίος έχοντας μείνει καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι ύστερα από ένα ατύχημα με αλεξίπτωτο, επιλέγει για βοηθό του στην καθημερινότητα τον Ντρις, τον πιο απρόσμενο υποψήφιο, έναν πρόσφατα αποφυλακισμένο μαύρο νεαρό, από τις φτωχές συνοικίες στα προάστια του Παρισιού.

Δύο διαφορετικοί κόσμοι συναντιούνται και παρ’ όλες τις διαφορές τους οι πρωταγωνιστές μοιράζονται μια αληθινή φιλία, κωμική και δυνατή, χαρίζοντας γέλιο αλλά και γνήσια συγκίνηση, μ’ ένα θέμα που εκ πρώτης όψεως μόνο αστείο δεν φαντάζει.

Η ταινία «The Intouchables» περιγράφει με ακρίβεια και χωρίς υπερβολές τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συναντήθηκαν στην πραγματικότητα οι δύο άντρες και ξεκίνησαν την κοινή τους πορεία….

Καμμιά φορά η κωμωδία έχει μια δύναμη που σε ρίχνει στο πάτωμα – δεν είναι πάντα από τα γέλια..

Μια ταινία που δεν έχει άθικτους..όπως δεν έχει και η ζωή.

Σκηνοθεσία: Ερίκ Τολεντανό, Ολιβιέ Νακάς.

Παίζουν: Φρανσουά Κλουζέ, Ομάρ Σι, Αν Λε Νι, Οντρέ Φλερό, Κλοντίλντ Μολέ, Άλμπα Γκάια Μπελούτζι, Σιρίλ Μεντί, Κριστιάν Αμερί, Μαρί-Λορ Ντεσκουρό, Γκρεγκουάρ Οστερμάν. Ομάρ Σι, Αν Λε Νι, Οντρέ Φλερό, Κλοντίλντ Μολέ, Αλμπα Γκϊα Μπελούτζι, Σιρίλ Μεντί.