Κοινοποιησεις

Επιμέλεια: Villy Calliga

ΣΤΗΛΗ ΑΛΑΤΟΣ

cover (3).jpgΛεπτομέρεια έργου υπό εκτέλεση, ελαιογραφία σε μουσαμά

Aristoteli Parmijiano: Ο Μποτιτσέλι δεν είναι πια μαζί μας

Μόνο απορίες μπορώ να έχω. Πότε απαντήσεις. Η ζωγραφική δεν υπάρχει πια. Δεν είναι τέχνη σήμερα. Η ζωγραφική είναι έρμαιο των κριτικών και των εμπόρων. Εξυπηρετεί συμφέροντα. Λειτουργεί όπως η σημερινή κοινωνία. Κενά. Ψεύτικα. Επιφανειακά. Γρήγορα.

Η ζωγραφική κοιμήθηκε και ονειρεύεται δράκους. Η ζωγραφική, η τέχνη του κάλλους έχει πια λίγους εραστές, πολλούς τυχοδιώκτες, περισσότερους έτοιμους για αφαίμαξη, κλέφτες της ομορφιάς που κάποτε είχε, της αίγλης και της μεγαλοστομίας.

Η ζωγραφική δεν υπάρχει πια. Ακανόνιστες γραμμές, ασύνδετα χρώματα, φρικαλέες σκέψεις, σαν αγώνας δρόμου από άσχημους να δείξουν την δυσμορφία του κόσμου τους. Και από κάτω: Λόγια. Όλο λόγια. Λόγια δυσνόητα, λόγια που προσπαθούν να κάνουν εντύπωση, σα να προσπαθούν να μας πείσουν ότι κάτι είναι εκεί.

Η ζωγραφική δεν υπάρχει πια.

Που είναι η ζωγραφική που ύψωνε το γυμνό στην σφαίρα της ποίησης, που ζωντάνευε ανθρώπους και ζώα, που μας έφερνε κοντά στα θεία, που μας έκανε να σκεφτούμε την αγάπη, που μας έκανε να “μυρίσουμε” την ίδια την ζωή…

Η ζωγραφική δεν υπάρχει πια.

Φωτογραφία.jpg

Ο Aristoteli Parmijiano έχει σπουδάσει ζωγραφική, αγιογραφία, σχέδιο μόδας και ενδυματολογία. Έχει στο ενεργητικό του μια ατομική έκθεση και 4 ομαδικές. Διδάσκει ελεύθερο σχέδιο στο ΚΠΕ Ιθάκης. Έργα του υπάρχουν σε Ελλάδα, ΗΠΑ, Τσεχία και Γερμανία.