Κοινοποιησεις

Αποσύρεται τελικά από τη διαβούλευση, το Νομοσχέδιο για τα Δεσποζόμενα και Αδέσποτα Ζώα Συντροφιάς, μετά το σάλο και τις αντιδράσεις που προκάλεσε, προκειμένου να επανεξεταστούν ζητήματα που αναδείχθηκαν από την ως τώρα διαδικασία.
Στη δήλωση αυτή προέβη σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Αποστόλου.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Αποστόλου, το νομοσχέδιο αποσύρεται “προς το παρόν”, προκειμένου να επανεξεταστούν ζητήματα που “αναδείχθηκαν από την έως τώρα διαδικασία”.

Συμπλήρωσε ωστόσο, ότι το νομοσχέδιο θα επανέλθει όταν επανα-διαμορφωθούν οι σχετικές διατάξεις.
Υπενθυμίζεται μεταξύ άλλων, πως  αυτό που έβγαλε από τα ρούχα τους, τους πραγματικούς φιλόζωους και ιδιοκτήτες ζώων, ήταν  η διάταξη που  απαγόρευε ρητά, τη δράση σε πολίτες ή σωματεία,  να παραβιάσουν το νόμο και να περιθάλπουν ή να  φιλοξενούν ή διασώζουν και να βρίσκουν οικογένεια στα αδέσποτα!!
Το χρηματικό πρόστιμο  θα κυμαίνονταν από 5 ως 15 χιλιάδες ευρώ ενώ θ’ αντιμετώπιζαν και ποινή φυλάκισης ενός έτους..

Προηγούμενο άρθροΟ Ram Gopal Bajaj γράφει το Μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου 2018
Επόμενο άρθροΜπαλάντα ανάποδων αληθειών | Φρανσουά Βιγιόν
ΚΑΡΥ ΓΚΛΕΖΑΚΟΥ
Είμαι δημοσιογράφος από πάντα. Και θα παραμείνω μέχρι τελευταίας πνοής. Εντάξει έκανα σύνταξη κι εκφώνηση δελτίων ειδήσεων σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, έκανα την αρχισυντάκτρια και τη ρεπόρτερ, έκανα τη διευθύντρια και μ' επιτυχία αλλά τι τα θες μάνα μου, ούτε λεφτά έβγαλα ούτε γκόμενο πρόλαβα να καπαρώσω.. Το να γράφω ήταν ψυχανάλυση, τρόπος διαφυγής από τον κόσμο του "αλλού ντ' αλλού" . Απεχθάνομαι τα πρέπει και τους κανόνες, αγανακτώ με τους ατσαλάκωτους ανθρώπους, τους φλύαρους, με μακιγιαρισμένες συμπεριφορές και ζωές. Έχω ψύχωση με τα σκυλιά κι ενίοτε είμαι κυκλοθυμική. Αλήθεια είναι, ότι πραγματικά δυνατός είναι αυτός που παραδέχεται τις αδυναμίες του. Το σημαντικότερο προσόν είναι να διαφέρεις από την μάζα, χωρίς όμως να την περιφρονείς.. Το' χεις;