«Αποντες» | του Νικου Γραμματικου

Κοινοποιησεις

Η ιστορία ξεκινάει από το θρίαμβο της Εθνικής Ελλάδας Μπασκετ, στο Eurobasket του 1987 και τελειώνει με την ήττα της Εθνικής Ελλάδας Ποδοσφαίρου στο Μουντιάλ, το καλοκαίρι του 1994.

Ανάμεσα σε μια νίκη και μια ήττα, έξι φίλοι γίνονται τα σύμβολα μιας (Εθνικής) Ελλάδας που αλλάζει και σε αντίστροφη διαδρομή νίκης, επιστρέφουν ξανά και ξανά στο μέρος όπου μεγάλωσαν για να δηλώσουν το παρών σε μια δεύτερη ενηλικίωση που τους βρήκε να λείπουν από το ίδιο τους το παρελθόν, τα όνειρα που έκαναν όλοι μαζί και μαζί απόντες των προσωπικών διαδρομών που ακολούθησε ο καθένας από αυτούς.

Οι «Απόντες» ,είναι μια ταινία για το πέρασμα από το συλλογικό στο ατομικό.

Περιγράφει το πέρασμα του χρόνου, την απομάκρυνση από την εφηβεία, και την πραγματική ζωή εκεί έξω – όταν δεν υπάρχει η καύλα μιας παρέας για να δίνει το τόνο των μικρών και των μεγάλων επαναστάσεων και ο μόνος στον οποίο έχεις να κρατηθείς, είναι ο εαυτός σου.

«Απόντες» του Νίκου Γραμματικού (1996) / Σενάριο: Νίκος Παναγιωτόπουλος, Νίκος Γραμματικός / Πρωταγωνιστούν: Νίκος Γεωργάκης, Γιώργος Ευγενικός, Βαγγέλης Μουρίκης, Τάσος Νούσιας, Κώστας Σταρίδας, Αιμίλιος Χειλάκης, Αντώνης Αντωνίου.