Κοινοποιησεις

Με την ανυπακοή η “Έρμιεν”, δεν κατέληξε μπριζόλες.

“Αντάρτισσα” αγελάδα την είπαν επειδή εδώ και δύο μήνες κρυβόταν συνειδητά μέσα σ’ ένα δάσος για να ξεφύγει από το χασάπη, μ’ αποτέλεσμα να γίνει διάσημη διεθνώς.
Βέβαια, την έπιασαν αλλά τώρα περνάει πλέον ευτυχισμένη τις ημέρες της, σ’ έναν οίκο ευγηρίας για βοοειδή στη βόρεια Ολλανδία..

«Η Ερμιέν είναι επιτέλους στο σπίτι, έπειτα από έναν μακρύ, μοναχικό και αγχωτικό δρόμο προς την ελευθερία», γράφτηκε από τον οίκο ευγηρίας στην ιστοσελίδα του στο Ίντερνετ, χαιρετίζοντας την ανυπακουή της αγελάδας.

Η οποία- όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά-  «έδωσε τη μάχη της ζωή της – για τη ζωη της» και κατέληξε να κερδίσει ειρηνικά στο τέλος.

Αυτή η τριάμισι ετών αγελάδα, βόσκει “ελεύθερη” από τη Δευτέρα στα λιβάδια της ένωσης De Leemweg, που φροντίζει, στην επαρχία Φρίσλαντ, αγελάδες οι οποίες είναι πλέον  μη παραγωγικές, για να τους προσφέρει ένα ήρεμο υπόλοιπο ζωής.

Με την ανυπακοή, η “Έρμιεν” δεν κατέληξε στο πιάτο κανενός.

 

Η ιστορία της Ερμιέν, η οποία πεισματικά αρνιόταν τη μοίρα της και κρυβόταν μέσα σ’ ένα δάσος, συγκίνησε ολόκληρη τη χώρα: οι Ολλανδοί αποφάσισαν να τη σώσουν αφού δραπέτευσε καθ’ οδόν για το σφαγείο, τον Δεκέμβριο.

Ένα πραγματικό κύμα συμπάθειας ξεχύθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από παντού.

Ασχέτως ταμπελών, συμβολικά. (Βίγκαν ή μη) Είναι η ελευθερία ηλίθιε.

Και η ευτυχία για την σθεναρή αγελαδίτσα συνεχίστηκε, όταν στον οίκο ευγηρίας, η Ερμιέν ξαναβρήκε τη σύντροφό της, την αγελάδα Ζας με την οποία δραπέτευσε αλλά είχε συλληφθεί λίγο μετά την απόδραση.

«Όμως τα βοοειδή δεν ξεχνούν τίποτα, και οι δύο θα μείνουν αναμφίβολα σημαδεμένες σ’ όλη τους τη ζωή και θα φοβούνται πάντα τους ανθρώπους», υπογράμμισε ο οίκος ευγηρίας, παρακαλώντας τους Ολλανδούς να μην έρχονται μαζικά για να θαυμάσουν τις δύο αγελάδες.

που εδώ και δύο μήνες κρυβόταν, με αποτέλεσμα να γίνει διάσημη διεθνώς για τον χαρακτήρα της.

«Η Ερμιέν, «έδωσε μάχη για τη ζωή της» και κατέληξε να κερδίσει τον «χρυσό λαχνό» για ένα ειρηνικό τέλος, έγραψε ο οίκος ευγηρίας στην ιστοσελίδα του στο Ίντερνετ, χαιρετίζοντας το θάρρος της αγελάδας..

Κι ύστερα λέμε ότι δεν έχουν αντίληψη ή  συναισθήματα τα ζώα..