Κοινοποιησεις

Επιμέλεια: Κάρυ Γκλεζάκου

Σε τροχιά ανασχηματισμού οδηγείται η κυβέρνηση, μετά την παραίτηση  -τη Δευτέρα- του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, καθώς η σύζυγός του, Ράνια Αντωνοπούλου, μετά την κατακραυγή του κόσμου, εγκατέλειψε την θέση της ως Υφυπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης μόνο λίγες ώρες νωρίτερα.

Ο πρωθυπουργός ,αποδέχτηκε και τις δύο παραιτήσεις κι ευχαρίστησε τον κ. Παπαδημητρίου για τη συμβολή του..
Και οι δύο παραιτήσεις έγιναν για λόγους δημόσιας κατακρατήσεως μετά την γνωστοποίηση ότι η Αντωνοπούλου έλαβε επιδόματα ενοικίου ύψους 1.000 € μηνιαίως.

Τόσο η Αντωνοπούλου όσο και ο Παπαδημητρίου έχουν δηλώσει εξοικονόμηση εκατομμυρίων ευρώ και κατοχή ακινήτων υψηλής αξίας στη Νέα Υόρκη, την Αθήνα και τη Σύρο.

Μόλις αποκαλύφθηκε ότι η Αντωνοπούλου έλαβε επιδόματα ενοικίου, τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξέδωσαν δηλώσεις που επικρίνουν την αριστερή κυβέρνηση για την παροχή τέτοιων αποζημιώσεων στα πλούσια μέλη του υπουργικού συμβουλίου, μειώνοντας τις συντάξεις και επιβαρύνοντας τους πολίτες.

Μετά την παραίτηση των δύο υπουργών και την προηγούμενη παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας, Κώστα Ζουράρη, υπάρχουν σήμερα τρία κενά σημεία στο υπουργικό συμβούλιο, κάτι που αναζωπυρώνει τις φήμες για ένα επικείμενο ανασχηματισμό στην κυβέρνηση.
Ο Ζουράρις παραιτήθηκε στα μέσα Ιανουαρίου.
Παράλληλα, ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, πιθανόν ν’ αντικατασταθεί, καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας που τον ανάγκασαν να νοσηλευτεί.

Συνολικά, τέσσερα μέρη στο γραφείο είναι κενά αυτή τη στιγμή.
Παραμένει να δούμε αν οι αναπληρωθέντες υπουργοί θ’ αντικατασταθούν ή θα γίνει ένας ευρύτερος ανασχηματισμός.

Προηγούμενο άρθροΟ άντρας, η γυναίκα, η σκιά και άλλες ιστορίες για μεγάλους | Θέατρο
Επόμενο άρθροΕ.Τ PHONE HOME
Είμαι δημοσιογράφος από πάντα. Και θα παραμείνω μέχρι τελευταίας πνοής. Εντάξει έκανα σύνταξη κι εκφώνηση δελτίων ειδήσεων σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, έκανα την αρχισυντάκτρια και τη ρεπόρτερ, έκανα τη διευθύντρια και μ' επιτυχία αλλά τι τα θες μάνα μου, ούτε λεφτά έβγαλα ούτε γκόμενο πρόλαβα να καπαρώσω.. Το να γράφω ήταν ψυχανάλυση, τρόπος διαφυγής από τον κόσμο του "αλλού ντ' αλλού" . Απεχθάνομαι τα πρέπει και τους κανόνες, αγανακτώ με τους ατσαλάκωτους ανθρώπους, τους φλύαρους, με μακιγιαρισμένες συμπεριφορές και ζωές. Έχω ψύχωση με τα σκυλιά κι ενίοτε είμαι κυκλοθυμική. Αλήθεια είναι, ότι πραγματικά δυνατός είναι αυτός που παραδέχεται τις αδυναμίες του. Το σημαντικότερο προσόν είναι να διαφέρεις από την μάζα, χωρίς όμως να την περιφρονείς.. Το' χεις;