Κοινοποιησεις
Έντεκα σπίτια κι ένα κατάστημα στο Rudolf Dieselstraat, κατέλαβε μία ομάδα αιτούντων άσυλο, το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Amsterdam Oost.

Οι καταληψίες μετονόμασαν το δρόμο «Το χωριό των Είμαστε εδώ » κι ελπίζουν να το μετατρέψουν σε ένα διαθέσιμο χώρο όχι μόνο γι’ αυτούς, αλλά και για τις άστεγες γυναίκες και παιδιά.

Οι κενές ιδιοκτησίες, ανήκουν σε μια εταιρία στέγασης, η οποία παραμέλησε για πολλά χρόνια τ’ ακίνητά της και τώρα σχεδιάζει να τα παραδώσει στην εταιρεία ιδιοκτησιών Camelot πριν την κατεδάφισή τους ώστε ν’ ανοίξει δρόμο για το χτίσιμο νέων πολυκατοικιών.

Οι εργασίες κατεδάφισης και κατασκευής, πρόκειται να ξεκινήσουν φέτος.
Προς το παρόν, ο δήμος του Αμάσμπουργκ, ζήτησε από τους ιδιοκτήτες να μην προβούν σε εξώσεις..

Οι “Είμαστε εδώ”, ζητάνε να διαχειριστούν τα σπίτια για όσο διάστημα είναι άδεια και μαζί με τους ενοικιαστές που ζουν ακόμα εκεί, “να τα μετατρέψουν σ’ ένα όμορφο χωριό”.

Ένα πάρτι κήπου- γειτονιάς, προγραμματίζεται για το Σάββατο.

Οι “Είμαστε Εδώ” είναι μια ομάδα προσφύγων στο Άμστερνταμ, που δεν τους έχει δοθεί καμμία στέγη απ’ αυτές που παρέχονται από την κυβέρνηση, αλλά επίσης δεν τους επιτρέπεται να εργάζονται και, ως εκ τούτου πρέπει να ζουν στο δρόμο.

Η ομάδα, αποφάσισε ν’ αρνηθεί την απάνθρωπη κατάσταση του να ζει αόρατη, αποφασίζοντας οτι πλέον δε θα κρύβεται, αλλά θα υποδεικνύει την κατάσταση των προσφύγων των οποίων οι αιτήσεις ασύλου απορρίπτονται στις Κάτω Χώρες.
Χάρη στη δύναμη των προσφύγων και τη βοήθεια πολλών υποστηρικτών, η ομάδα υπάρχει από το 2012.