Κοινοποιησεις

.
O διάσημος φωτογράφος Steve Schapiro ανέλαβε για το Sports Illustrated το 1963 να περάσει λίγες μέρες με τον τότε Ολυμπιονίκη μποξέρ Muhammad Ali.
Πριν ένα περίπου μήνα παρουσίασε το νέο του βιβλίο το οποίο περιέχει εικόνες από εκείνη την περίοδο.

“Ο Αλι ήταν περήφανος για το σώμα και το πρόσωπό του. Δε έχανε ευκαιρία να τα δείξει στον κόσμο.”

“Λάτρευε το κοτόπουλο και ειδικά το κοτόπουλο της μητέρας του. Είχαν ιδιαίτερη σχέση, της είχε μεγάλη αδυναμία όπως και αυτή στον ίδιο..”

Μου φάνηκε ότι ήταν μια πολύ ήσυχη στιγμή “, λέει ο Schapiro για την εικόνα.
“Νομίζω ότι μερικοί άνθρωποι που γνώρισα έχουν μια ισχυρή αίσθηση του ποιοι είναι, και νομίζω ότι είναι σίγουρα ένας από αυτούς τους ανθρώπους.
Και έτσι νομίζω ότι είχε πιθανώς στιγμές που ήταν εξαιρετικά στοχαστικός για τον κόσμο.
Για μένα, είναι μια εικόνα της μοναξιάς, ενός ατόμου που ταυτόχρονα μπορεί να είναι πολύ ποιητικός και να διαδώσει την ποίησή του σε όλους γύρω του.”

Του άρεσε να οδηγεί το ποδήλατό του με τα παιδιά “, λέει ο Shapiro.
“Τα παιδιά στη γειτονιά τον αγαπούσαν.
Όλοι έρχονται στο σπίτι του να τον ξεγελάσουν και να τον χτυπήσουν, με έναν ευτυχισμένο τρόπο. Eπαιζε επίσης Monopoly με τα παιδιά όλη την ώρα.
Περπατούσε γύρω από την πόλη με τη Monopoly του κάτω από το χέρι του.
Αγαπούσε πραγματικά τα παιδιά με ένα μεγάλο, μεγάλο τρόπο – και σίγουρα τον αγάπησαν. “

Πήγε στο αυτοκίνητό του για να μπορεί να καθίσει μπροστά στην τηλεόραση μόνος του. Νομίζω ότι του άρεσαν όλες τις ημερήσιες εκπομπές “, λέει ο Schapiro.
“Ο ίδιος αγαπούσε σίγουρα το αυτοκίνητό του και θα οδηγούσε την πόλη με την τηλεόρασή του, ώστε οι άνθρωποι να βλέπουν το αυτοκίνητό του και να βλέπουν ότι είχε μια τηλεόραση μέσα .
Είχε μια αγάπη για το αυτοκίνητό του καθώς και για την τηλεόραση.

Το 1963 ο Cassius Clay δεν είχε ακόμα υιοθετήσει το όνομα Muhammad Ali όμως η έντονη προσωπικότητά του, η εξυπνάδα, η περηφάνια για το χρώμα του δέρματός του και ο κοφτερός του λόγος, είχαν ήδη πάρει μορφή..