Κοινοποιησεις

Επιμέλεια: Κάρυ Γκλεζάκου

Η χθεσινή ημερομηνία, ήταν η αρχή μιας μεγάλης ιστορίας, που θα αλλάξει πάλι τον κόσμο..
Το κέντρο της Afrin έπεσε στα χέρια των Τούρκων και των τζιχαντιστών του FSA και ο κόσμος παίρνει τον δρόμο της προσφυγιάς.
Οι δε καταστροφές που προκάλεσαν οι τζιχαντιστές του Ερντογάν, δεν περιγράφονται..

Το σκοτάδι του νέο- οθωμανισμού εξαπλώνεται..

Το θέμα είναι ότι οι Κούρδοι έμειναν μόνοι τους μετά την υπέρτατη μάχη κατά των Τζιχαντιστών. 
Αποδυκνείεται πως δεν υπάρχουν σύμμαχοι παρά πρόσκαιροι συνεργάτες με όμοια συμφέροντα που μόλις αυτά αλλάξουν, θα σε μαχαιρώσουν πισώπλατα.
Οι Κούρδοι, ήταν ψημένοι στον πόλεμο και είχαν αντιαρματικά και ελαφρύ μοντέρνο εξοπλισμό.
Οι Τούρκοι και τζιχαντιστές απο την πλευρά τους, είχαν αεροπορία, πυροβολικό, πυραύλους, ηλεκτρονικά μέσα και μοντέρνο ελαφρύ εξοπλισμό. 
Ωστόσο, πάρα πολλοί Κούρδοι εγκατέλειψαν ήδη κι αναμίχθηκαν με αμάχους για να διαφύγουν άρον άρον όπως έκαναν πριν οι τζιχαντιστές του ΙΚ. 
Είναι άγνωστο πλέον τι πρόκειται να συμβεί..

Αυτό το έγκλημα δεν έχει μόνο την υπογραφή του Ερντογάν και των Σύρων συμμάχων του. Εξίσου υπεύθυνοι είναι ο Πούτιν που του έδωσε το πράσινο φως στην τουρκική εισβολή, όπως επίσης οι ΗΠΑ και η λοιπή “διεθνής κοινότητα” που παρακολούθησαν απαθώς τα τεκταινόμενα.

Η πρώτη κίνηση των κατακτητών ήταν να γκρεμίσουν το άγαλμα του σιδηρουργού Κάβα, ιστορικού ήρωα των Κούρδων.

Όσα συμβαίνουν στο Αφρίν αποδεικνύουν το πόσο έχει σαπίσει αυτός ο κόσμος.

Προηγούμενο άρθροΑdorno
Επόμενο άρθροΜου σερβίρετε ένα βασιλόπουλο, παρακαλώ | Λιλή Ζωγράφου
ΚΑΡΥ ΓΚΛΕΖΑΚΟΥ
Είμαι δημοσιογράφος από πάντα. Και θα παραμείνω μέχρι τελευταίας πνοής. Εντάξει έκανα σύνταξη κι εκφώνηση δελτίων ειδήσεων σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, έκανα την αρχισυντάκτρια και τη ρεπόρτερ, έκανα τη διευθύντρια και μ' επιτυχία αλλά τι τα θες μάνα μου, ούτε λεφτά έβγαλα ούτε γκόμενο πρόλαβα να καπαρώσω.. Το να γράφω ήταν ψυχανάλυση, τρόπος διαφυγής από τον κόσμο του "αλλού ντ' αλλού" . Απεχθάνομαι τα πρέπει και τους κανόνες, αγανακτώ με τους ατσαλάκωτους ανθρώπους, τους φλύαρους, με μακιγιαρισμένες συμπεριφορές και ζωές. Έχω ψύχωση με τα σκυλιά κι ενίοτε είμαι κυκλοθυμική. Αλήθεια είναι, ότι πραγματικά δυνατός είναι αυτός που παραδέχεται τις αδυναμίες του. Το σημαντικότερο προσόν είναι να διαφέρεις από την μάζα, χωρίς όμως να την περιφρονείς.. Το' χεις;