Κοινοποιησεις

.
The love symbol.

O Prince υπήρξε πάντα εφευρετικός και πραγματικά οξυδερκής εντός και εκτός στούντιο.
H γέννηση του συμβόλου στην αρχή προήλθε από τις διαμάχες του με την εταιρεία του, τη Warner Bros, η οποία προσπαθούσε να ανακόψει τον πραγματικά οργιώδη ρυθμό που κινούνταν ο ίδιον όσον αφορά τις παραγωγές νέων άλμπουμ.
O Prince όχι απλά αψήφησε την εταιρεία, αλλά έκανε και το Love Symbol συνώνυμο του ονόματός του, κατοχυρώνοντάς το και νομικά σα trademark.

H αρχική του μορφή ήταν αυτή η μίξη του αρχαίου συμβόλου για το αρσενικό και το θηλυκό ενώ αργότερα προστέθηκε και το κέρας για να πάρει την τελική μορφή του.
Ο πρίγκηπας ταυτίστηκε τόσο πολύ με το σύμβολο που σχεδίασε ακόμα και κιθάρα βασισμένη στο γραφικό.

Μια άλλη εκδοχή της ιστορίας είναι πως κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων ενός άλμπουμ, ο παραγωγός πλησίασε την ομάδα που είχε αναλάβει τα γραφικά για τα κλιπς και τα άλμπουμ και τους ενημέρωσε πως ο Prince είχε την ανάγκη ενός συμβόλου, που θα αντικατοπτρίζει τον “αρσενικό” πλανήτη Άρη και τον “θηλυκό”  πλανήτη Αφροδίτη, κάτι που πιθανόν αναφέρεται και στη διττή σεξουαλική φύση του Πρίγκηπα.

Το Love Symbol έμελλε πραγματικά να αφήσει ιστορία όσο λίγα στη μουσική βιομηχανία και αποτέλεσε το σήμα κατατεθέν του ταλαντούχου και χαρισματικού Prince.